Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyerolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához 3 egész tojás, 3 evõkanál porcukor, 3 evõkanál liszt, csipetnyi só; a krémhez 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg margarin, 2 evõkanál meggybefõttlé, 1 csészényi meggybefõtt, fél dl tejszín, 1 evõkanál rum, csipetnyi só.

Elkészítés:
A piskótalapot leírt módon elkészítem, majd kikent, meglisztezett (vagy alufóliával bélelt) sütõlapra felkenem és megsütöm. Közben a gesztenyekrémhez a meggybefõtt kivételével az összes hozzávalót habosra keverem. A kitekert piskótaroládra felkenem a tölteléket, a kimagozott és apróra vágott meggyet belenyomkodom, majd felcsavarva alufóliába csomagolom, és a hûtõszekrényben fél napig hûtöm. Csak közvetlen tálalás elõtt szeletelem fel. Tejszínhabbal nagyon finom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyerolád 2. » Karamellás kocka » Meggyes palacsinta » Kuglóf
» Kókuszos palacsinta » Nagymama Beiglije » Karcsúságbarát "raffaello" » Fánk
» Esztergomi almás zserbó » Piskóta talléros » Krémes-csokoládés muffin » Kávés palacsintatöltelék
» Pudingos piskóta » Anyóstorta » Citromtorta 1. » Pénztárcakímélő tiramisu


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.