Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyerolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához 3 egész tojás, 3 evõkanál porcukor, 3 evõkanál liszt, csipetnyi só; a krémhez 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg margarin, 2 evõkanál meggybefõttlé, 1 csészényi meggybefõtt, fél dl tejszín, 1 evõkanál rum, csipetnyi só.

Elkészítés:
A piskótalapot leírt módon elkészítem, majd kikent, meglisztezett (vagy alufóliával bélelt) sütõlapra felkenem és megsütöm. Közben a gesztenyekrémhez a meggybefõtt kivételével az összes hozzávalót habosra keverem. A kitekert piskótaroládra felkenem a tölteléket, a kimagozott és apróra vágott meggyet belenyomkodom, majd felcsavarva alufóliába csomagolom, és a hûtõszekrényben fél napig hûtöm. Csak közvetlen tálalás elõtt szeletelem fel. Tejszínhabbal nagyon finom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyerolád 2. » Kókuszkrémes ostya » Túró parfé » Túró torta
» Light madártej » Krémes - klasszikus » Mesealmás » Gyors kifli (töltött)
» Csúsztatott palacsinta » Csoki golyok » Túró puffancs » Buba féle joghurttorta
» Császárkuglóf » Sport szelet 2. » Vidám golyócskák » Csokis tallérok


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.