Tutireceptek.hu fejléc

Diópuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg darált dió,
3 tojás,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 zsemle,
1 dl tej,
őrölt szegfűszeg és fahéj

Elkészítés:
A zsemlék héját levágjuk, majd tejbe áztatjuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A kinyomkodott zsemlét szitán átpasszírozzuk és a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A krémet kivajazott, durvaszemű kristálycukorral vagy zsemlemorzsával beszórt kis pudingformákba töltjük. Tepsibe állítjuk, annyi vizet öntünk alá, hogy a formák feléig érjen, majd meleg, de nem forró (150 fokos) sütőben kb. 40 percig gőzöljük. Tányérra borítva, borsodóval leöntve kínáljuk.

Tanácsok:
Jó tudni, hogy a puding sülés közben megnő, ezért csak annyi tésztát öntsünk bele, hogy a forma háromnegyedéig érjen!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tehenturos fankocskak » Joghurtos barackos ínyencség » Palacsinta » Rózsaszín krémes
» Viktória szelet » Jamaicai habtorta » Dóra süteménye » Fahéjas csillag
» Rumos-burgonyás palacsinta » Joghurtos gyümölcspuding » Lilla mézes » Túrórudi
» Tejszínes, kókuszos tekercs » Nagymama tésztája » Almafánk » Cukrozott narancshéj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.