Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés pulyka recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 db 3-4 kilós bébipulyka,
20 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt,húsos szalonna,
30 dkg sós (vagy natúr) gesztenyemassza,
1 tojás,
1 zsemle,
1 deci tej,
5 dkg vaj,
só,ő.bors.

Elkészítés:
A töltelék:a darált sertéshúst összegyúrjuk a tojással,a tejben áztatott zsemlével,az áttört gesztenyével,az apróra vágott szalonnával,majd megfűszerezzük.Ezzel megtöltjük a megtisztított pulyka belsejét,a nyílást összetűzzük,a hús mellét és combját megtűzdeljük szalonnával (hogy ne legyen túl száraz),majd megsózzuk.Vajjal megkenjük a pulykát,majd alufóliába csomagoljuk és sütőben kb.három órát sütjük.Jól illik hozzá az almapüré.
Két kiló almához tegyünk annyi cukrot és citromhéjat,és annyi vizet,hogy ellepje.Majd amikor így puhára fő,turmixoljuk össze.Tegyünk hozzá főzőlevet,annyit,hogy sűrű mártást kapjunk.Hűtsük le,és tálaljuk a pulykához.
Szokás még aszalt szilvával,aszalt sárgabarackkal is tölteni a pulykát karácsonykor,ki-ki maga ízlése szerint.

Elkészítési idő: 210 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés falatka » Zöldséges rakott pulyka » Mamika Gesztenyés tekercse » Cukkinis pulykafsírt
» Sajtos-brokkolis pulyka » Finom gesztenyés sutemény » Pulykacomb-töltve » Tejszínes csirke/pulyka
» Lecsós pulykamell pörkölt » Mézes-mustáros pulyka » Paradicsomos pulyka » Tárkonyos pulykaraguleves
» Ananászos csirke/pulyka » Pulyka debreceni » Egészben sütött pulyka » Zöldbabos pulykatekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.