Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai pulykamellsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 csirkehúsleveskocka,
2 (kb. 80 dkg) pulykamell,
20 dkg szójacsíra,
10 dkg ananászkonzerv,
12 cső (konzerv) minikukorica,
2 paradicsom,
6 salátalevél,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál őrölt koriander,
1 evőkanál szezámmag,
őrölt bors.

Elkészítés:
1 liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a leveskockákat. Beletesszük a húst, és kislángon 20 percig főzzük. A szójacsírát 1 percre lobogó forró vízbe dogjuk, majd lecsepegtetjük. Az ananászt és a minikukoricákat lecsepegtetjuk, az ananászt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat, a szójaszószt és csipetnyi borsot jól elkeverünk, majd 2 evőkanál főzőlét keverünk bele. A húst kivesszük a főzőléből, lecsepegtetjük, és hosszúkás, nem túl vastag szeletekre vágjuk. A salátaleveleket egy üvegtálon elrendezzük, középre halmozzuk a szósszal elkevert hússzeleteket, a zöldségeket és az ananászt. A tetejét szezámmaggal és korianderrel megszórjuk. Langyosan tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 410 kcal

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai zöldséges tészta » Kínai csípős leves » Kínai borsos csirke » Kínai Márványtojás
» Marhahús bébi kínai kellel » Kínai fafü leves » Csirkemáj kínai módra » Kínai serpenyős zöldség
» Kínai gombás csirkeleves » Kínai kel kicsit másképp » Gombás kínai kel » Kínai kel - saláta
» Kínai kel tejföllel » Kinai salata » Kínai sült tészta » Kínaikel saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.