Tutireceptek.hu fejléc

Omlós kevert kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók az omlós tésztához : 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, fél mokkáskanál só, 10 dkg kristálycukor, 2 tojás, kb. 4 evőkanál zamatos fehérbor ( de lehet víz is )

A töltéshez : 25 dkg sütésálló lekvár


A kevert tésztához : 15 dkg margarin, 15 dkg kristálycukor, 4 tojás, fél citrom reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor

Elkészítés:
Az omlós tésztához a lisztet a hideg margarinnal gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze.

Adjuk hozzá a sót, a cukrot, a tojást, a fehérbort ( vagy vizet ) , és dolgozzuk jó össze. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és tegyük a tésztát fél órára a hűtőbe.

Egy 23 * 31 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt úgy, hogy lógjon túl a tepsi szélein, mert így majd könnyen ki tudjuk belőle emelni a kész süteményt.

A pihentetett omlós tésztánkat enyhén lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki tepsi méretűre, és szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 8 percig süssük elő.

Amíg sül, a kevert tésztához a szoba hőmérsékletű vajat a cukorral keverjük ki, a tojások sárgáját egyesével dolgozzuk bele. Adjuk hozzá a fél citrom reszelt héját, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül forgassuk bele egy fakanállal a keményre felvert tojásfehérjét.

A jól kikevert lekvárral kenjük meg az omlós tésztánkat, majd simítsuk rá a kevert tésztát. Tegyük vissza a sütőbe, közepes hőfokon, kb. 20 – 25 perc alatt süssük készre.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 10 perces kókuszkocka » Gyors almás kevert » Banános túrókocka » Tiroli kocka
» Négerkocka 2 » Fekete-fehér kocka » Drazsé-kocka » Édes-krémes kocka
» Madártej-kocka » Gyümölcskocka (U1) » Kapucsinos kocka » Gesztenye kocka 3
» Omlós diós » Kókuszos kocka » Virslis kocka » Bögrés kakaós kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.