Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Shiitake gombás spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30 dkg spagetti megfőzve,
30 dkg shi-take gomba,
20 dkg mozzarella sajt,
3 db nagyobb hámozott paradicsom karikákra vágva,
5 evőkanál tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 bio zöldségleves-kocka,
olaj.

Elkészítés:
A gombát jól megmossuk, felszeleteljük, aztán a felforrósított olajban átsütjük. Amikor a levét elfőtte, megszórjuk a liszttel, jól összekeverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, aztán felengedjük kb. 2 dl vízzel (amiben előzőleg feloldottuk a zöldségleves-kockát). Addig főzzük, míg újra forrni kezd, és kicsit besűrűsödik. Az így elkészült mártást összekeverjük a főtt tésztával. Egy tűzűlló tál aljára terítjük a mártásos tészta felét, erre paradicsomkarikák kerülnek, majd ismét gombás tészta következik, a második réteg tészta tetejét pedig befedjük mozzarella-szeletekkel. Forró sütőben alufóliával lefedve 15-20 percig sütjük, majd az alufóliát levesszük, és még kb. 10 percig pirítjuk, amíg a mozzarella a tetején kicsit


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rókagombás omlett » Spagettis virslifalatok » Gombás haltál » Bolognai spagetti
» Bolonyai spagetti » Olasz spagetti saláta » Gombás csülök » Santa Lucia spagetti
» Csirkés-gombás lasagne » Fokhagymás-gombás karfiol » Tejszines gombás » C-Vitaminos Spagetti
» Spenótos spagetti tészta » Zöldséges-gombás töltelék » Cukkinis-gombás tészta » Csirkés -Gombás batyu


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.