Tutireceptek.hu fejléc

Shiitake gombás spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30 dkg spagetti megfőzve,
30 dkg shi-take gomba,
20 dkg mozzarella sajt,
3 db nagyobb hámozott paradicsom karikákra vágva,
5 evőkanál tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 bio zöldségleves-kocka,
olaj.

Elkészítés:
A gombát jól megmossuk, felszeleteljük, aztán a felforrósított olajban átsütjük. Amikor a levét elfőtte, megszórjuk a liszttel, jól összekeverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, aztán felengedjük kb. 2 dl vízzel (amiben előzőleg feloldottuk a zöldségleves-kockát). Addig főzzük, míg újra forrni kezd, és kicsit besűrűsödik. Az így elkészült mártást összekeverjük a főtt tésztával. Egy tűzűlló tál aljára terítjük a mártásos tészta felét, erre paradicsomkarikák kerülnek, majd ismét gombás tészta következik, a második réteg tészta tetejét pedig befedjük mozzarella-szeletekkel. Forró sütőben alufóliával lefedve 15-20 percig sütjük, majd az alufóliát levesszük, és még kb. 10 percig pirítjuk, amíg a mozzarella a tetején kicsit


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-gombás fussili » Rókagombás csirkemell » Gombás mártás húsokhoz » Spagetti-torta
» Gombás tésztasaláta » Gombás ponty » Friss zöldséges spagetti » Spagetti gyömbérmártással
» Gombás tofu rizzsel » Gombás hal palacsintaágyon » Rókagombás cukkini » Fahéjas spagetti
» Gombás csirke 2 » Tejszínes gombaszószom » Sonkás vagy gombás batyu » Spagetti Bolognese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.