Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos zöldségkocka recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya (hámozva)
50 dkg darált sertéshús
20 dkg sárgarépa
20 dkg kelkáposzta
2 tojás
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 evők. olaj
1 teásk. pirospaprika
1 mokkásk. őrölt fekete bors

petrezselyem

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát, a megtisztított sárgarépát reszelő durva fokán lereszeljük. A hagymát nagyon apró kockákra vágjuk, a kelkáposztát leveleire szedjük, vastag ereit eltávolítjuk, majd a leveleket egymásra helyezve apró kockára vágjuk. Egy mély tálba helyezzük a felaprított zöldségeket, hozzáadjuk a darált húst. A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, és ráöntjük a zöldséges egyvelegre. Sózzuk, borsózzuk, pirospaprikával, petrezselyemmel ízesítjük, majd 3 kanál olajat hozzáadva összedolgozzuk a masszát. Közepes méretű tepsibe elkenjük a maradék olajat, belesimítjuk a masszát, tetejét egyenletesen eligazítjuk és alufóliával letakarjuk. Közepes hőfokra előmelegített sütőbe fél órát így pároljuk, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük (még kb. 30-40 perc). Kockára szelve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos okroska » Husos lazania » Húsos derelye » Töltött húsos kifli
» Húsos káposztás palacsinta » Húsos palacsinta » Húsos rakott palacsinta » Húsos, rakott padlizsán
» Tepsis-húsos burgonya » Karfiolos húsos tarhonya » Húsos texasi burgonya » Csirkehúsos burgonyasaláta
» Húsos hajdinakása » Forró húsos kifli » Csirkehúsos burritos » Hideg húsos töltött alma


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.