Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-kolbászos tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg eperlevél-tészta (v. hasonló),
20 dkg gomba,
25 dkg lángolt kolbász,
5 dkg füstölt szalonna,
3-4 szép kemény paradicsom,
5 dl húsleves (lehet kockából is),
1 dl száraz fehérbor,
5 dkg reszelt parmezán sajt,
5 dkg vaj,
őrölt bors,


Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és egy kivajazott, tűzálló tálban elterítjük. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott kolbászt, és néhány percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a bort, a húslevest, beletesszük a darabokra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, fedő nélkül 10-15 percig forraljuk.
A gombás-kolbászos ragut a tészta tetején egyenletesen elosztjuk, meghintjük reszelt parmezán sajttal, és előmelegített sütőben, 200°C-on kb. 15 perc alatt megpirítjuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós tészta-sósan » Ropogós tészta zöldséggel » Mexikói tésztás csirke » Gofri tészta
» Sonkás-fokhagymás tészta » Rétestészta egyszerűen » Leveles tészta kosárka » Spenótos sajtos tészta
» Velencei tésztafánk » Sajtos tészta, másképp » Krumplistészta » Babos tészta
» Szardíniás tészta » Tészta kosárkák » Tonhalas tésztasaláta 2 » Majonézes tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.