Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-kolbászos tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg eperlevél-tészta (v. hasonló),
20 dkg gomba,
25 dkg lángolt kolbász,
5 dkg füstölt szalonna,
3-4 szép kemény paradicsom,
5 dl húsleves (lehet kockából is),
1 dl száraz fehérbor,
5 dkg reszelt parmezán sajt,
5 dkg vaj,
őrölt bors,


Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és egy kivajazott, tűzálló tálban elterítjük. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott kolbászt, és néhány percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a bort, a húslevest, beletesszük a darabokra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, fedő nélkül 10-15 percig forraljuk.
A gombás-kolbászos ragut a tészta tetején egyenletesen elosztjuk, meghintjük reszelt parmezán sajttal, és előmelegített sütőben, 200°C-on kb. 15 perc alatt megpirítjuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Háromszínű tészta » Hamis túrós rakott tészta » Hajdinás Tészta !! :)) » Zabtészta
» Rakott mákos tészta » Házias sonkás tészta » Sajtos sült tészta » Epres kevert tészta
» Pizzatészta másképp » Színes csirkés tészta » Olcsó tészta » Tésztában sült vagdalt
» Kel káposztástészta » Kelt pizzatészta » Palacsintatésztás virsli » Csőtészta római módra


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.