Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-májas rakott karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
* 1 kg sertéskaraj
* 6 db tojás
* 3 db zsemle
* 2-3 evőkanál sertésmájkrém
* 10 dkg szeletelt gomba
* 2 dl tej
* só
* bors
* ételízesítő
* 1-2 kávéskanál étolaj
* petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:
A szeletekre vágott karajt kiverjük, meghintjük sóval, ételízesítővel, majd forró zsíron mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.

3 tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a zsemlét. A főtt tojásokat apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott és kicsavart zsemlékhez, kevés bors hozzáadásával masszát keverünk.

Kevés olajon megdinszteljük a petrezselymet, a 2-3 evőkanál sertésmájkrémet, a gombát, végül 3 nyers tojást ráöntünk, jól összekeverjük.
Sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint.

A húsok felét egy tepsi aljára fektetjük, majd a massza felét rákenjük, ezután a húsok másik felét ráhelyezzük, végül a maradék masszával befedjük, és a hús sütésénél keletkezett levet ráöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Salátával vagy bármilyen körettel tálalható.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós karajszelet » Zöldbabos rakott krumpli » Gombás, rakott tök » Kolbászkrémes rakott hús
» Dupla sajtos rakott csirke » Rakott húsos zöldség » Zöldséges rakottkel » Sajtos-sonkás rakott kifli
» Falusi rakott káposzta » Gombás rakott csibehús » Sertéskaraj Havanna módra » Túrós rakottas
» Rakott burgonya gazdagon » Görög rakott krumpli » Baconos karaj » Erdélyi rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.