Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-májas rakott karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
* 1 kg sertéskaraj
* 6 db tojás
* 3 db zsemle
* 2-3 evőkanál sertésmájkrém
* 10 dkg szeletelt gomba
* 2 dl tej
* só
* bors
* ételízesítő
* 1-2 kávéskanál étolaj
* petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:
A szeletekre vágott karajt kiverjük, meghintjük sóval, ételízesítővel, majd forró zsíron mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.

3 tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a zsemlét. A főtt tojásokat apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott és kicsavart zsemlékhez, kevés bors hozzáadásával masszát keverünk.

Kevés olajon megdinszteljük a petrezselymet, a 2-3 evőkanál sertésmájkrémet, a gombát, végül 3 nyers tojást ráöntünk, jól összekeverjük.
Sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint.

A húsok felét egy tepsi aljára fektetjük, majd a massza felét rákenjük, ezután a húsok másik felét ráhelyezzük, végül a maradék masszával befedjük, és a hús sütésénél keletkezett levet ráöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Salátával vagy bármilyen körettel tálalható.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos karaj » Kerti rakottas » Rakottpulykacici » Rakott tészta.
» Rakott kel tejfölösen » Olaszos rakott tészta » Babapiskótás rakottas » Rakott túrós-tészta
» Juhtúrós rakott burgonya » Rakott gomba kiflivel » Karfiol rakottas » Brassói rakott savanyúság
» Zsályás főtt karaj » Mustban párolt karaj. » Dunántúli vörösboros karaj » Gombás rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.