Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-májas rakott karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
* 1 kg sertéskaraj
* 6 db tojás
* 3 db zsemle
* 2-3 evőkanál sertésmájkrém
* 10 dkg szeletelt gomba
* 2 dl tej
* só
* bors
* ételízesítő
* 1-2 kávéskanál étolaj
* petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:
A szeletekre vágott karajt kiverjük, meghintjük sóval, ételízesítővel, majd forró zsíron mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.

3 tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a zsemlét. A főtt tojásokat apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott és kicsavart zsemlékhez, kevés bors hozzáadásával masszát keverünk.

Kevés olajon megdinszteljük a petrezselymet, a 2-3 evőkanál sertésmájkrémet, a gombát, végül 3 nyers tojást ráöntünk, jól összekeverjük.
Sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint.

A húsok felét egy tepsi aljára fektetjük, majd a massza felét rákenjük, ezután a húsok másik felét ráhelyezzük, végül a maradék masszával befedjük, és a hús sütésénél keletkezett levet ráöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Salátával vagy bármilyen körettel tálalható.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott-sajtos csirkemell » Rakott kel gombával » Legfinomabb rakott krumpli » Rakott sütőtök
» Gombás rakott csirkee » Kolbásszal töltött karaj » Fokhagymás rakott csirke » Rakott csirkemell baconnel
» Karaj sütve » Citromos karaj szelet » fokhagymás sült karaj » Rakott nokedli darálhússal
» Rakott bundáskenyér » Rakott zöldbab 2. » Gyümölcsös-túrós rakottas » Fügés sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.