Tutireceptek.hu fejléc

Borsós karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg borsó
kb 60 dkg karaj (ha drága én lapockát veszek)
4 sárgarápa
4 petrezselyem
2 nagyobb fej hagyma
1 karalábé
fél kocka margalin
tejföl
fűszerek:só bors delikát.

Elkészítés:
Elkészítés: Borsót félig megfőzöm, közben a húst vékony szeletekre vágom. Zöldségeket megtisztítom és hosszában vékony szeletekre, vágom (a répa és a petrezselyem lehet kevesebb ki mennyire, szereti).
Egy nagyobb jénait vagy lábast kivajazok bele a borsó a levével együtt, ha sok, akkor csak annyi, hogy jól ellepje, rá a hús ezt fűszerezni, a húsra rá rétegenként először a répa, majd petrezselyem, karlábé, és a hagyma, tetejére só bors és a vékony margalin szeletek majd a tejföl, amit kis olajjal elkevertünk, hogy folyékonyabb legyen. Lehet gázon fedő alatt vagy a sütőben alufólia alatt elkészíteni, ha a hús megpuhult, akkor kész.

Tanácsok:
Kicsit macerás de nagyon finom és laktató.


A receptet beküldte: nbeata85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozmaringos sült karaj » Kukoricás-zöldborsós rizs » Mustáros karajpecsenye » Borsos csirke
» Karajbatyu » Isztriai sertéskaraj » Kínai borsos csirke » Zöldborsós-mandulás rizs
» Bőrös sertéskaraj sütve. » Böllérkaraj » Sajtos-tejfölös karaj » Karaj sütve
» Borsóval töltött karaj » Erdélyi borsos tokány » Fokhagymás karaj » Sajtos-zöldborsós ropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.