Tutireceptek.hu fejléc

Rakott fincsi zöldbab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
fél kg darált hús (csirkemell)
1 kg zöldbab
20 dkg sajt
6 gerezd fokhagyma
1 fej vörös hagyma
2 nagy doboz tejföl (10%-os)
10 dkg rizs (lehet barna)

bors
pici delikát
majoránna
piros paprika
1 db TV paprika
1 db paradicsom
olaj (olíva)

Elkészítés:
A megmosott, megtisztított babot felteszem főni sós vízben, 3 gerezd fokhagymát bele aprítok. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, rávágom a paprikát paradicsomot, meg szórom pirospaprikával,majd annyi vizet öntök rá hogy a pörkölt alapot jó szaftosra tudjam főzni. Hozzáadom a húst , amikor már jól átpirult felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. 10 percig így főzöm, majd hozzá adom a rizst, és még 5 percig főzöm. A tűzről levéve bele keverek egy fél pohár tejfölt.
A tepsi aljára elrendezek 1 sor leszűrt babot, erre jön a húskeverék, majd újra bab és a megmaradt tejföl.
Sütőben kb 20 percig sütöm 220 fokon, ekkor a tetejét újra meglocsolom egy fél doboz tejföllel, erre jön a reszelt sajt és még 10 percig sütöm 250 fokon.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos aprópecsenye » Almás rakott kalács » Túróval rakott burgonya » Juhtúrós rakott brokkoli
» Rakott burgonya gombával » Update1 rakott padlizsán » Erdélyi rakottkáposzta » Zöldbabpüré csirkehússal
» Rakott csirke 2 » Zöldbabos csirkemell » Görög rakott krumpli » Rakott káposzta
» Rakott spagetti » Rakott nokedli » Francia Rakottkrumpli » Rakott karfiol diétázóknak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.