Tutireceptek.hu fejléc

Gombával töltött sonka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30dkg gomba, 1 ek paradicsompüré, 8 szelet gépsonka vagy vékonyra szeletelt házi sonka, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt félkemény sajt, 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma, só, őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A sonkaszeleteket megtöltjük ezzel a keverékkel, és összegöngyöljük, mint a palacsintát. A gomba visszamaradt levébe beletesszük a maradék 5 dkg vajat, a paradicsompürét és a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, majd felforraljuk. A tűzről levéve tejföllel összekeverjük. Az így elkészített gombás mártást az előzetesen tűzálló tálra fektetett töltött sonkára öntjük, reszelt sajttal meghintjük, és annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején. Előételként kínáljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött ostya II. » Töltött lilahagyma » Töltött kenyér » Sonkával rakott galuska
» Töltött Virsli » Könnyed töltött káposzta » Fűszeres sonkás lepény » Töltött szilva köntösben
» Töltött tök .. » Töltött szűzpecsenye » Sonkás bejgli » Sonkás tészta
» Répás, töltött csirkecomb » Göngyölt sonka gombával » Töltött karaj » Sonkás töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.