Tutireceptek.hu fejléc

Gombával töltött sonka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30dkg gomba, 1 ek paradicsompüré, 8 szelet gépsonka vagy vékonyra szeletelt házi sonka, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt félkemény sajt, 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma, só, őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A sonkaszeleteket megtöltjük ezzel a keverékkel, és összegöngyöljük, mint a palacsintát. A gomba visszamaradt levébe beletesszük a maradék 5 dkg vajat, a paradicsompürét és a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, majd felforraljuk. A tűzről levéve tejföllel összekeverjük. Az így elkészített gombás mártást az előzetesen tűzálló tálra fektetett töltött sonkára öntjük, reszelt sajttal meghintjük, és annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején. Előételként kínáljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombócos leves » Pirított csirke gombával » Nyírségi töltött karaj » Gombás töltött csirke
» Túrós töltött karalábé » Sonkás-fokhagymás tészta » Hagymás töltött tojás » Krémsajttal töltött gomba
» Sonkás-túrós kifli » Sonkás szendvics 3. » Sajtos sonkatorta » Hideg sonkás sajttekercs
» Sütőtökös töltött krumpli » Töltött kelkáposzta 2 » Hideg töltött saláta » Sonkás fonott kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.