Tutireceptek.hu fejléc

Töltött fasírozott recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók (5-6 személyre):
1 kg darált sertéshús
3 db szikkadt zsemle
tej
3 tojás
1 szál lángolt kolbász
1 kisebb vöröshagyma
zsír
bors

zsemlemorzsa
(fokhagyma)
(petrezselyem)
(pirospaprika)

Elkészítés:
A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki; végül a hagymával, valamint az elhabart tojásokkal együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle hosszúkás cipót, azt lapíts ki, hosszában fektesd rá a lángolt kolbászt, majd két oldalról és a végekről hajtsd rá a masszát. Egy tepsit hints meg finomra szitált zsemlemorzsával, s tedd bele a fasírozottat. A hús tetejét kend meg kevés zsiradékkal, és szórd meg zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben - lassú tűz mellett, időnként a saját zsírjával locsolgatva - süsd pirosra.

Tanácsok:
A fasírt sokkal ízletesebb lesz, ha fele-fele részben disznó, illetve marhahúst használunk.
Az alapanyag további zsemlék hozzáadásával szaporítható, de azt tartani kell, hogy minden újabb zsemléhez újabb tojás is jár.


A receptet beküldte: cintia2005


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött nyúlcomb » Andi töltött ostyája » Húsvéti töltött burgonya » Libamájjal töltött fürj
» Töltött libanyak » Töltött bárány » Túróval Töltött Zsemle » Töltött kenyér
» Töltött zeller » Töltött ananász » Juhtúrós töltött krumpli » Hideg töltött sárgarépa
» Túróval töltött uborka » Töltött cékla » Töltött hal » Elzászi töltött dagadó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.