Tutireceptek.hu fejléc

Töltött fasírozott recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók (5-6 személyre):
1 kg darált sertéshús
3 db szikkadt zsemle
tej
3 tojás
1 szál lángolt kolbász
1 kisebb vöröshagyma
zsír
bors

zsemlemorzsa
(fokhagyma)
(petrezselyem)
(pirospaprika)

Elkészítés:
A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki; végül a hagymával, valamint az elhabart tojásokkal együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle hosszúkás cipót, azt lapíts ki, hosszában fektesd rá a lángolt kolbászt, majd két oldalról és a végekről hajtsd rá a masszát. Egy tepsit hints meg finomra szitált zsemlemorzsával, s tedd bele a fasírozottat. A hús tetejét kend meg kevés zsiradékkal, és szórd meg zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben - lassú tűz mellett, időnként a saját zsírjával locsolgatva - süsd pirosra.

Tanácsok:
A fasírt sokkal ízletesebb lesz, ha fele-fele részben disznó, illetve marhahúst használunk.
Az alapanyag további zsemlék hozzáadásával szaporítható, de azt tartani kell, hogy minden újabb zsemléhez újabb tojás is jár.


A receptet beküldte: cintia2005


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött kovászos uborka » Hússal töltött alma » Lecsóval töltött karaj » Töltött piskóta
» Ormánsági töltött káposzta » Töltött fasírttekercs » Tojással töltött borda » Töltött ropogós pogácsák
» Töltött makréla » Töltött dagadó erdélyiesen » Töltött csirke krumplival » Töltött, rántott gomba
» Fasírozott vagdalthúsból » Töltött sült kifli » Borban sült töltött hús » Túróval töltött uborka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.