Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltöttkáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg savanyukaposzta
70 dkg daralt serteshus
30 dkg daralt fustolt hus
1 marek rizs
2 fej voroshagyma
2 gerezd fokhagyma
oroltpaprika
kaposzta level
so
bors
baberlevel
etolaj
2 tojas

Elkészítés:
Eloszor feltesszuk a rizst felig megfozzuk, ezt azert nkell kicsit megfozni, hogy a rizs ne szivja fel a husbol a nedvesseget, ne legyen a toltelek, ko kemeny. Ha megfott felig a rizs, akkor osszekeverjuk, a fustolt es a nyers daralthussal, tojasokkal, es a fuszerekkel.Ha van savanyukaposzta levelunk, akkor abba tesszuk, ha nincs akkor a nyers kaposzta leveleket, leforrazzuk. En ugyis szoktam, hogy leszedem, a kaposztarol a leveleket, beteszem, a fagyasztoba megfagy, es ha kiveszem konnyen lehet tekerni. Vagy ha nincs kaposzta level, a husgombocokat lisztbe forgatom, es ugy rakom bele. Mikor kesz vagyok a toltelekkel, felteszem, olajba, az osszevagott 1 fej voroshagymat/a masik fej, a toltelekbe megy/ fokhagymat,megszorom oroltpaprikaval, sozom,borsozom, beleteszem, a baberlevelet, es felontom kb 1 liter vizzel. Most beleteszem, a kimosott apro savanyukaposztanak, a felet, ra teszem a tolteleket, utanna megint az apro kaposztat, es felontom annyi vizzel, hogy ellepje. Lassu tuzon 2-3 orat fozom, amig alig lesz rajta le. En nem szoktam berantani.

Tanácsok:
Ha nincs otthon tojas akkor is meglehet a tolteleket csinalni, ha levelbe van tekerve, nem megy szet. En azert fozom meg felig a rizst mert ettem en mar olyan tolteleket, mint a beton olyan volt.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: Kondorosi Judit


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én töltöttkáposztám » Töltöttkáposzta másképpen » Rántott töltöttkáposzta » Rakott káposzta
» Krémsajtos-sonkás burgonya » Csárdajava » Bolognai rakott karfiol » Tejfölös rakott tészta
» Vadasmártás tésztával » Húsos-gombás kagylótészta » Libamáj hagymásan kisütve » Almába töltött csirkemell
» Gyömbéres csirke körtével » Fahéjas túrógombóc » Sólet Ági módra » Zabpehelylisztes pizza


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.