Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gong-bao csirke 1 főre recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma (kell a szára is)
napraforgóolaj
10 dkg csirkemell
keményítő
Kb. 5 dkg uborka
rizsecet
szójaszósz

cukor
víz
erős paprika
földimogyoró

Elkészítés:
A filézett csirkemellet apró (kb. 1x1x1 cm) kockákra vágjuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel (arány 2:10). A húsnak iszapos állagúnak kell lennie, de ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz,
se ne legyen túl nedves (nem lehet víz/ folyadék leülepedés az edény alján!). Álljon a hús a keményítőben kb. 5, 10 percet. Ugyanakkora kockákra kell vágni az uborkát és az újhagymát, mint a csirkemellet. A fokhagymát szeletekre vágjuk. Oldjunk fel kevés vízben keményítőt (kb. 1 kanálnyit; az oldás mértéke 1:4 – keményítő: víz). Forrósítsuk fel a wokot, töltsünk bele annyi olajat, amiben kényelmesen megsül a hús
(semmiképpen ne ússzon a hús az olajban, de ne is maradjon száraz! Ehhez a mennyiséghez kb. 4 cl olaj kell). Akkor megfelelő a sütési hőmérséklet, ha az olaj fodrozódik, és enyhén gőzölög (nem füstölög!). Kb. 1 perc. A keményítőbe forgatott HÚST öntsük bele a forró wokba, és süssük át (addig, amíg a hús éppen át nem sül. Semmiképp ne süssük addig, amíg elkezd megpörkölődni, és pirossá válni). Ez a folyamat kb. 1, 1,5 percig tart. Adjunk a húshoz szójaszószt - annyit, hogy szép barna színe legyen (kb. 1 teáskanál). Adjuk hozzá a fokhagymát, majd az erős paprikát (ez csípős étel, tehát minimum 2 teáskanálnyi
nyugodtan belemehet). Ezt követően rakjuk bele a sót, a cukrot, és a rizsecetet (éppen hogy néhány csepp. Kerek illatot kell elérni, nem cél, hogy savanyú legyen az étel). Mindezek után jön az uborka. Gyorsan süssük, rázzuk össze Az egész max. 1/2-1 perc. A végén kerül bele az újhagyma, majd a földimogyoró. Ezt követően jön a wokba a vízben feloldott keményítő (ettől lesz szép csillogó, és egységes konzisztenciájú). Kb. 0,5 perc.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Curry-s csirke mangóval » Fűszeres tepsis csirke » Csirkemell-"torta" » Són sült csirke
» Csirkehús saláta » Csirkegöngyöleg » Virslivel töltött csirke » Tárkonyos csirkeraguleves
» Banános-baconos csirkemell » Gombás csirkemáj almával » Sajtos-fokhagymás csirke » Baconos-sajtos csirke
» Kijevi csirkegolyó » Sajtos tejfölös csirke » Pizzás csirke » Almás csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.