Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Görög csorba recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 csirke aprólékja
2 db répa
2 db petrezselyem
1 db zellergumó
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
5 dkg rizs
1 kisebb csokor leostyán és 1 kisebb csokor zöldpetrezselyem
1 db tojás
1 fél citrom
1 fej hagyma
tejföl, só, bors

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott csirkeaprólékot forrásban levő vízbe tesszük. Miután felfőtt, leszedjük a habját és hozzáadjuk a megtisztított és apró kockákra vagdalt zöldségeket valamint a hagymát és a zöldpaprikát szintén apróra vagdalva, a leostyánt és a zöldpetrezselyem felaprózva, végül a megmosott rizst is hozzátesszük.
A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. Ha a hús és a zöldség már majdnem megfőtt, beletesszük a levesbe a gondosan meghámozott és vékony szeletekre vágott citrommal együtt. Beledobjuk a megmaradt zöldpetrezselymet és miután fellobbantottuk levesszük a tűzről.
Végül, akár a leveses tálban is, egy tojás sárgáját két kanál tejföllel simára kavarunk és nagyon lassan, folyamatosan kavarva ráforrázzuk a levest.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gemiszta (görög) » Csirkecomb görögösen » Görög quinoa avokádóval » Görögdinnyés csoda
» Görög sertésragu » Csirkecsorba szerb módra » Görög rakott krumpli » Görög uborkasaláta
» Lasagne görögösen » Görög saláta » Mentás görögdinnye saláta » Görögös csirkemell
» Görögdinnye granita » Csirkecsorba » Görög tepsis hús » Cukkinisaláta görögösen


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.