Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabos disznócsorba recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg sertéshús
40 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
1-1 szál sárgarépa meg fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 csomó zöldpetrezselyem
2 dl tejföl
3 evőkanál olaj
1 babérlevél
só, bors
néhány csepp citromlé

Elkészítés:
A megtisztított, apró kockákra vagdalt zöldséget, a kisebb darabkákra tördelt zöldbabot meg a burgonyát az olajban kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, és a hús fehéredéséig sütjük.
Ezután felengedjük kb. három deci vízzel, beletesszük a megtisztított, egészben hagyott hagymát meg a babérlevelet.
Sóval meg őrölt borssal fűszerezzük és lefedve kis lángon puhára főzzük.
Végül a csorbából kidobjuk a hagymát meg a babérlevelet, citrommal ízesítjük, és a tetejét megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
Tálaláskor tejföllel gazdagítjuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos tarte » Zöldbabos csirkeragu » Zöldbabos csirkesaláta » Zöldbabos aprópecsenye
» Zöldbabos pulykapörkölt » Zöldbabos sertéshús » Zöldbabos rakott krumpli » Bolgár zöldbabos csirke
» Zöldbabos csirkemell » Zöldbabos pulykatekercs » Zöldbabos fasírt » Zöldbabos burgonya
» Zöldbabos egytál báránnyal » Zöldbabos rizs » Zöldbabos hús » Zöldbabos csirkepaprikás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.