Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Görög tepsis hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70-80 dkg comb vagy lapocka,
1 fej fokhagyma,
1 citrom leve,
1 teáskanál majoránna,
5 dkg vaj,
3 evõkanál száraz fehér bor,
70-80 dkg burgonya,
törött fekete bors,
só.

Elkészítés:
A megmosott és leszárított húst megtûzdeljük a megtisztított fokhagymával, és tepsibe vagy nagyobb tûzálló tálba tesszük. A citrom levét kicsavarjuk, és összekeverjük a majoránnával, csapott teáskanál sóval, borssal és az olvasztott vajjal, végül belekeverjük a bort is. Ezt a fûszeres pácot a húsra öntjük, majd elõmelegített, nagyon forró sütõbe helyezzük. Nagy lángon fedetlenül addig sütjük, amíg piros kéreg nem lesz rajta. Közben saját levével sûrûn locsolgatjuk. Ha már kívülrõl piros, de még nem elég puha a hús, körülrakjuk a hámozott és hasábokra vagdalt burgonyával. Alufóliával lefedjük, és takaréklángon 35-40 percig sütjük. A hús akkor finom igazán, ha nagyon sötét, de nem égett.

Tanácsok:
Még melegen felszeleteljük és salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros tepsis krumpli * » Nyári tepsis csirkemell » Csirkemell görögösen » Tejszínes-tepsis krumpli
» Görög vagdalt » Tepsis hús.. » Tepsis Zöldséges Csirke » Tepsis zöldbab
» Tepsis sült zöldségek » Tepsis csirkeragu » Ecetes görögdinnyehéj » Tepsis brokkoli (rakott)
» Görög jegeskávé » Tepsis brokkoli Alexától » Gyors tepsis sült » Tepsis libacomb tormásan


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.