Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Isteni almás diós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 nagyobb hámozott alma
45 dkg liszt
1,5 sütőpor
3 kávéskanál fahéj
2 citrom reszelt héja
7-8 tojássárgája
7-8 tojásfehérje
38 dkg cukor
15 dkg margarin
1-2 vaníliás cukor
6-8 evőkanál lágy lekvár
25 dkg durvára tört dió

Elkészítés:
A kb. 38 x 24 cm-es tepsit alufóliával kibélelem és a 1-1,5 cm vastag szeletekre vágott almával kirakom.

- A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, citromhéjjal.
- Másik tálban a tojássárgáját elektromos habverővel kikeverem a cukorral, hozzáadom a margarint, vaníliás cukrot, lekvárt, majd felváltva a lisztes keveréket és a felvert tojásfehérjét. Kikeverem.
(Ha túl sűrű lenne a massza, kevés tej hozzáadásával segíthetünk.)
- A keverék felét a tepsibe az almára öntöm, megszórom a dióval és ráöntöm a tészta másik felét is.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig sütöm.
- Amikor nem ragad a fogvájóra, akkor megsült.

Tanácsok:
Nagyon egyszerű és isteni finom! Én például nem szeretem az almás sütiket, de ezt imádom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: d'moni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almáslepény a'la Kátya » Almás morzsatészta » Diós almás sonkasaláta » Almás, rumos puding
» Almás-túrós muffin 2 » Almás, sajtos csirkemell » Almás műzli » Isteni sörkifli
» Almás kókuszcsókós süteméy » Könnyű almás desszert » Fahéjas, almás csiga » Almasaláta zellerrel
» Diétás almás palacsinta » Almás pulykamell » Fahéjas -almás muffin » Almás-boros borjúmáj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.