Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos lekváros-diós linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

15 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
40 dkg liszt
10 dkg cukor (v. ennek megfelelő mennyiségű por alakú édesítőszer)
3 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
1/2 cs. sütőpor

Tésztára:

3-4 ek. lekvár
15 dkg dió
2-3 ek. cukor

Tetejére:

3 tojás fehérje
5 dkg cukor

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük.
A töltelékhez a diót, a lekvárt és a cukrot összekeverjük és a
tepsiben levő tésztára simítjuk, Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk és a diós krém tetejére simítjuk, majd annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a hab egy kicsit megpirul.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos mákos » Túróhabos finomság » Linzer ZsuPsy módra » Habos kókuszos
» Sárgabarackos, habos süti » Citromhabos süti mikróban » Habos palacsinta » Diós-habos szelet
» Habos túrós sütés nélkül » Szivecskés linzerke » Málnás-túrós habos torta » Habos-diós házi krémes
» Linzerből 4 félét » Dióhabos kosárka » Habos tejbegríz » Yunus-féle Linzer


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.