Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói rakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
fél kg darált hús
20 dkg rizs
1 csomag fagyasztott mexikói vegyes zöldség
1 cs mexikói fűszerkeverék
1 nagy doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
só, bors, paprika
reszelt sajt

Elkészítés:
A rizst és a zöldségkeveréket a szokásos módon megpárolom külön-külön. Közben pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem a darált húst. A húst fűszerezem egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta. Vajjal kikent magasabb tepsibe, vagy jénai tálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst.
A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal. Lekenem vele egyenletesen a réteges zöldségeket és a húst, aztán reszelt sajttal beterítem az egészet. Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római rakottas » Almás rakottas » Mexikói kukoricás lepény » Tarhonyás rakottas
» Üvegtálas réteges mexikói » Mascarpone rakottas » Cukkinis csirkerakottas » Mexikói bulgur (vegan)
» Rakott mexikói » Túrós rakottas » Tojásos rakottas » Mexikói smack leves
» Diós rakottas » Mexikói csirkemell » Kerti rakottas » Tökös rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.