Tutireceptek.hu fejléc

Habszelet II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg darált dió vagy mandula
12 dkg Rama margarin
15 dkg liszt
csokoládé máznak
mazsola vagy cukrozott gyümölcs

Elkészítés:
a 6 tojás fehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 5 dkg darált diót vagy mandulát, 12 dkg olvasztott, de kihűlt Rama margarint és végül a 15 dkg lisztet.
Őzgerinc formát papírral kibélelünk, ebbe öntjük a tészta masszát. Lassú tűzön sütjük. Akkor jó, ha a teteje megreped. Kifordítjuk a formából és ha kihűlt, csokoládémázzal vonjuk be, de beszórhatjuk porcukorral is. A tésztába keverhetünk mazsolát vagy cukrozott gyümölcsöt is.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habszelet » Zabpelyhes bonbon » Zabpelyhes szilvás lepény » Banánfagyi
» Elefánt könnycsepp » Narancsos krémes » Csokis-kókuszos keksz » Citromos finom álom
» Mandarinos habos piskóta » Albert kekszes » Finom torta » Fordított hatlapos
» Joghurtkrém cseresznyével » Kávés túrótorta » Tejszínes-csokis piskóta » Piskótás zserbó


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.