Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habszelet II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg darált dió vagy mandula
12 dkg Rama margarin
15 dkg liszt
csokoládé máznak
mazsola vagy cukrozott gyümölcs

Elkészítés:
a 6 tojás fehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 5 dkg darált diót vagy mandulát, 12 dkg olvasztott, de kihűlt Rama margarint és végül a 15 dkg lisztet.
Őzgerinc formát papírral kibélelünk, ebbe öntjük a tészta masszát. Lassú tűzön sütjük. Akkor jó, ha a teteje megreped. Kifordítjuk a formából és ha kihűlt, csokoládémázzal vonjuk be, de beszórhatjuk porcukorral is. A tésztába keverhetünk mazsolát vagy cukrozott gyümölcsöt is.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habszelet » Csokoládés diókocka » Gyümölcsropogós » Francia krémes házilag
» Arab fügekrém » Szedres túrótorta » Kefíres-kakaós kocka* » Fogzásra keksz
» Darázsfészek II. » Mézes-diós krémes » Mexikói tejberizs » Rolika
» Kakaós-sárgabarackos süti » Müzlis rétes » Kifli süti » Gyümölcshabos torta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.