Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habszelet II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg darált dió vagy mandula
12 dkg Rama margarin
15 dkg liszt
csokoládé máznak
mazsola vagy cukrozott gyümölcs

Elkészítés:
a 6 tojás fehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 5 dkg darált diót vagy mandulát, 12 dkg olvasztott, de kihűlt Rama margarint és végül a 15 dkg lisztet.
Őzgerinc formát papírral kibélelünk, ebbe öntjük a tészta masszát. Lassú tűzön sütjük. Akkor jó, ha a teteje megreped. Kifordítjuk a formából és ha kihűlt, csokoládémázzal vonjuk be, de beszórhatjuk porcukorral is. A tésztába keverhetünk mazsolát vagy cukrozott gyümölcsöt is.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habszelet » Kanadai almatorta » Fűszeres gyümölcskenyér: » Meggyes-vaníliás álom
» Diós-szilvás lepény » Panna cotta (alaprecept) » Almás bugyor » Foltos túrós
» Gesztenyés almás lepény » Muffin (36 db-hoz) » Tejkaramella (vegan) » Csokis kókuszos rizskoch
» Húsvéti-tojás torta » Rotschild-palacsinta » Gyümölcsös/túrós torta » Csodapalacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.