Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás csirke rízsben recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db kicsi csirke
2 dl rízs
3 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
ételízesítő,só
1 mk. őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A csirkét darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Tűzálló tálba öntjük a rízst, megszórjuk ételízesítővel, majd rátesszük a besózott csirkedarabokat.Betakarjuk a hagymakarikákkal, megszórjuk szerecsendióval. Annyi vizet öntünk rá, hogy kétujjnyira ellepje a húst. A tálat szorosan lefedjük, és előmelegített sütőben erős lángon 50 percig pároljuk. A lének teljesen el kell főnie, ill. a rízsnek meg kell duzzadnia. A tálról levesszük a takarást és a tejfölt a tetejére locsoljuk. Visszatoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük.

Tanácsok:
Én paradicsomsalátát szoktam hozzá csinálni, azzal nagyon finom!


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke vadasan » Tepsis-hagymás csirke » Gesztenyés csirkemell » Póréhagymás szalonnás pite
» Csirkés Cézár-saláta II. » Hagymás kenyér » Csirkecomb citrommártásban » Fokhagymás vaddisznótokány
» Hagymás zsíroskenyér » Színes csirkés tészta » Nyári tepsis csirkemell » Indiai fűszeres csirke
» Fokhagymás rák » Gombás csirkemellfilé » Csirkemájas metélt » Sóban sült csirke 2.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.