Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai csirkeszárnyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
15 csirkeszárny,
1 evőkanál méz,
4 evőkanál Hoisin-szósz (fűszeres szójaszósz),
3 evőkanál meleg víz,
3/4 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma pépesítve,
1 szál újhagyma apróra vágva,
1 szelet friss gyömbér apróra vágva

Elkészítés:
Készíts pácot a mézből, Hoisisn-szószból, vízből, sóval, borssal, újhagymával és gyömbérrel. Forgasd bele a csirkeszárnyakat, és hagyd állni legalább 15 percig. Előmelegített (180 fok) sütőben tepsire téve süsd a szárnyakat fél órát, időnként kenegesd meg a páccal. Kapcsold át a sütőt grillre, és pirítsd meg a csirkeszárnyakat mindkét oldalukon – forgasd meg pár percenként, hogy meg ne égjenek.
Forrón vagy szobahőmérsékleten tálald, rizzsel, wokban sült zöldségekkel, vagy grillezett fűszeres gyümölcsökkel is kiváló.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai mogyorós csirke » Mustáros csirkeszárnyak » Gombás kínai kel » Kínai zöldséges rizs
» Kínai krémes » Kínai gyöngyök » Sajtos kínai kel » Kínai citromos gombás pipi
» Kínai kel leves » Fóliás csirkeszárnyak » Kínai csípős leves » Kínai borsos csirke
» Kínai reteksaláta » Kínai kel tejföllel » Kínai sült tészta » Kínai zöldséges tészta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.