Tutireceptek.hu fejléc

Kínai csirkeszárnyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
15 csirkeszárny,
1 evőkanál méz,
4 evőkanál Hoisin-szósz (fűszeres szójaszósz),
3 evőkanál meleg víz,
3/4 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma pépesítve,
1 szál újhagyma apróra vágva,
1 szelet friss gyömbér apróra vágva

Elkészítés:
Készíts pácot a mézből, Hoisisn-szószból, vízből, sóval, borssal, újhagymával és gyömbérrel. Forgasd bele a csirkeszárnyakat, és hagyd állni legalább 15 percig. Előmelegített (180 fok) sütőben tepsire téve süsd a szárnyakat fél órát, időnként kenegesd meg a páccal. Kapcsold át a sütőt grillre, és pirítsd meg a csirkeszárnyakat mindkét oldalukon – forgasd meg pár percenként, hogy meg ne égjenek.
Forrón vagy szobahőmérsékleten tálald, rizzsel, wokban sült zöldségekkel, vagy grillezett fűszeres gyümölcsökkel is kiváló.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai palacsintabatyu » Kinaikel saláta gazdagon » Kínai zöldségleves » Kínaikel saláta
» Pikáns csirkeszárnyak » Gombás kínaikel saláta » Kínai csirkés üvegtészta » 10 perces kínai tészta
» Fincsi kinai kel saláta » Kínai szezámmagos csirke » Kínai tésztás csirke » Kínai sült oldalas
» Kínai citrommártás » Kínai Márványtojás » Kínai csípős leves » Kínai mogyorós csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.