Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-sonkás rizs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg hosszú szemű rizs
60 dkg csirkehús
15 dkg főtt sonka
50 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zeller
2 paprika
3 evőkanál olaj
4 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
10 dkg zöldborsó

a fűszerkeverékhez: csipetnyi chili, pirospaprika,
őrölt kakukkfű
oreganó

Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk, húsát felkockázzuk. A paradicsomokat fél percre forró vízbe tesszük, a héjukat lehúzzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát, a felkockázott zellert és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a felkockázott sonkát és a csíkokra vágott húst. Hozzáadjuk a rizst, és néhány percig pároljuk. A levessel felöntjük, lefedjük, és félpuhára főzzük. Végül belekeverjük a zöldborsót, a paradicsom- meg a paprikakockákat, és puhára főzzük. Közben, ha szükséges, apránként adunk még hozzá húslevest.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pincepörkölt vörösborral » Sajtos, sonkás zsebes hús » Házi májas » Thai pulyka/csirkemell
» Csirkecomb mustármártásban » Csípős csirke nyárson » Sajtos borda » Illatos csirke
» Csirkével töltött gomba » Csirkemájas-hagymás rizotto » Vörösboros kacsamell » Rakott csülkös
» Ananászos sonka » Őszibarackos szelet » Majorannás marhatokány » Császárszalonnás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.