Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-sonkás rizs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg hosszú szemű rizs
60 dkg csirkehús
15 dkg főtt sonka
50 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zeller
2 paprika
3 evőkanál olaj
4 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
10 dkg zöldborsó

a fűszerkeverékhez: csipetnyi chili, pirospaprika,
őrölt kakukkfű
oreganó

Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk, húsát felkockázzuk. A paradicsomokat fél percre forró vízbe tesszük, a héjukat lehúzzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát, a felkockázott zellert és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a felkockázott sonkát és a csíkokra vágott húst. Hozzáadjuk a rizst, és néhány percig pároljuk. A levessel felöntjük, lefedjük, és félpuhára főzzük. Végül belekeverjük a zöldborsót, a paradicsom- meg a paprikakockákat, és puhára főzzük. Közben, ha szükséges, apránként adunk még hozzá húslevest.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hargitai sertésborda » Banánnal göngyölt pulykamell » Tejfölös gombás csirkecomb » Diós hússal töltött alma
» Zúzaragu gombával » Esterházy-Rostélyos utánzat » Pincepörkölt bográcsban » Töltött dagadó krumplipürével
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Karfiolos sertésszelet » Erdélyi aprópecsenye » Rántott hús extra
» Sült tarja zöldségekkel » Omlós és szaftos sült oldalas » Rizs darát bárányhússal » Virslis hajdina krokett


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.