Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás kakas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
» 1 1,5 kg-os kakas
» 10 dkg húsos szalonna
» 25 dkg mogyoróhagyma
» 25 dkg apró gomba
» 2 gerezd fokhagyma
» 4 dkg vaj
» só, bors
» 4 cl pálinka
» 1 sárgarépa
» 1 zeller
» 1 póréhagyma
» 1 kk. kakukkfű
» 1 kk. petrezselyemzöld
» 5 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A megtisztított kakast darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, és rátesszük a felaprított hagymát. A megtisztított gombát hozzáadjuk a szalonnához, az összezúzott fokhagymával együtt. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a hagymás-gombás szalonnát, és sóval, borssal ízesítjük. Felengedjük a pálinkával, majd beletesszük az összekötözött répát, pórét és zellert. A zöldfűszereket szintén összekötjük, és hozzáadjuk. Hozzáöntjük a bort, és fedő alatt 60 percig főzzük. Utána eltávolítjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd bagettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás zöldbabsaláta » Hagymás-diós csirke » Fokhagymás cukkíni » Medvehagymás krém
» Hagymás-őszibarackos karaj » Sült hagymás krumplipüré » Hagymás saláta » Medvehagymás fűszervaj
» Szalonnás hagymás krumpli » Fokhagymás ceruzabab » 40 fokhagymás csirke » Fokhagymás karaj II.
» Sertéskaraj hagymaszósszal » Hagymás-sajtos süti » Fokhagymás rakott csirke » Fokhagymás süllő


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.