Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás hagymás krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg apró szemű krumpli
5 dkg szeletelt bacon
2 ek vaj
4 cikk fokhagyma
1 csokor újhagyma
bors


Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig előfőzzük.
Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vajjal együtt megpirítjuk,
a szalonnapörcöt félretesszük. A zsiradékban rózsaszínűre sütjük a fokhagymát, majd végül kivesszük.
Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A krumplit leszűrjük, egy sütőedényben terítjük, lazán összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk a zsiradékkal, és előmelegített, forró sütőben (200°C) 30 percig sütjük-pirítjuk. A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörccel, frissen őrölt borssal, és tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-hagymás lepény » Krumplis kiflik » Tepsis-hagymás csirke » Húsmentes rakott krumpli
» Diétás rakottkrumpli. » Krumplipüréből másnapra » Hagymás tofurántotta » Paradicsomos krumpli
» Hagymás hús kínai módra » Majonézes krumpli » Fokhagymás csirke baconban » Girll-kolbászkák - krumpli
» Krumplis fánk » Kolumbiai krumplileves » Zöldséges krumpli » Krumplis lepények


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.