Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás krumpli egytál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 főre
Kb. 0,5 kg krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk olaj
só, grill fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
Először megpucoljuk, cikkekre vágjuk a krumplit, feltesszük főni. Amíg puhul, megpucoljuk a hagymát is, csíkokra vágjuk, és apróra daraboljuk vagy összezúzzuk a fokhagymát.
Egy teflon edényben, legfeljebb egy pici olajon megpirítjuk a hagymát, mikor késznek találjuk, hozzátesszük a fokhagymát, és a krumplit, együtt pirítjuk egy kicsit. Aki úgy szereti, hagyhatja kevergetés nélkül a krumplit kicsit megpirulni. A végén adom hozzá a sót, és a fűszereket, még egy kicsit átforgatom, és kész is.

Tanácsok:
Köretként is ehető, de én főételnek készítettem el keményítő napra.
Aki nem félti az alakját, tegyen hozzá bátran szalonnacsíkokat, és/vagy fűszeres kolbászt!
A tápanyagokat adagokra értve írtam.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 155 kcal
Szénhidráttartalom: 33,25 gramm
Zsírtartalom: 3 gramm

A receptet beküldte: Küllikki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli szalonnával » Újhagymás lepény » Algíri krumpli » Hagymás sonkasaláta
» Hamis paprikás krumpli » Karfiolos egytálétel » Rakott krumpli » Borsós egytál
» Édes krumplicska » Habart krumpli leves » Köményes krumplirudacskák » Krumplilepény
» Káposztás egytál » Sajtos krumplisaláta » Csülökegytál » Fokhagymás-fűszeres lazac


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.