Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg ponty,
10 dkg margarin,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor zellerzöld,
só,
bors,
paprika,
liszt,
kevés citromlé,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
A margarint 2-3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zöldekkel, sóval, borssal és citromlével simára keverjük.
A megtisztított ponty fejét és farkát levágjuk, törzsét a gerincére merőlegesen bevagdaljuk. Ezekbe a vágatokba töltjük az ízesített vajat. Kikent tűzálló tálba tesszük a halat (úgy, mintha úszna), és tetejét paprikás liszttel meghintjük. Borsónyi vajat morzsolunk rá.
Kb. 1/2 órán át sütőben sütjük.
Végül leöntjük 2 gerezd tört fokhagymával elkevert tejföllel, és még kb. 10 percre visszatoljuk a sütõbe.
Sós burgonyával kínáljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás báránycomb » Fokhagymás ceruzabab » Fokhagymás tengeri halfilé » Pontyhalászlé
» Fokhagymás-paprikás omlett » Fokhagymás máj » Fokhagymás hústekercs » Tejfölös-gombás ponty
» Fokhagymás vaj » Göngyölt fokhagymás csülök » Fokhagymás krumpli* » Fokhagymás ecetes szilva
» Fokhagymás pácolt hús » Fokhagymás-gombás spagetti » Magyaros pontykocsonya » Fokhagymás hátszín


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.