Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás, szalonnás röszti recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg héjába főtt burgonya,
3 evőkanál olvasztott vaj,
2 evőkanál tej,
10 dkg sovány füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
csipet só

Elkészítés:
A burgonyát durvára reszeljük, a sóval jól elkeverjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és az apró kockára vágott szalonnát. Két evőkanál vajat egy serpenyőben addig forrósítunk, amíg enyhén füstölni kezd. Beletesszük a burgonyát, lelapítjuk, rácsepegtetjük a tejet, és egy nehéz fedőt teszünk rá. Amikor sisteregni kezd, megfordítjuk, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, és a másik felét is megsütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymas-sajtos burgonya » Hagymás csirkecomb » Hagymás ecetes babsaláta » Almás-hagymás csirke
» Hagymás sült pióca » Szalonnás feltét pirítósra » "Hagymás pizza" » Hagymás zöldbabsaláta
» Hagymás tekerencs » Szalonnás nokedli » Fokhagymás tészta » Hagymás tepertőkrém
» Medvehagymás pogi » Hagymás spätzle » Szalonnás sárgaborsóleves » Újhagymás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.