Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás, szalonnás röszti recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg héjába főtt burgonya,
3 evőkanál olvasztott vaj,
2 evőkanál tej,
10 dkg sovány füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
csipet só

Elkészítés:
A burgonyát durvára reszeljük, a sóval jól elkeverjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és az apró kockára vágott szalonnát. Két evőkanál vajat egy serpenyőben addig forrósítunk, amíg enyhén füstölni kezd. Beletesszük a burgonyát, lelapítjuk, rácsepegtetjük a tejet, és egy nehéz fedőt teszünk rá. Amikor sisteregni kezd, megfordítjuk, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, és a másik felét is megsütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás sárgaborsóleves » Fokhagymás vaj » Póréhagymás omlett » Fokhagymás csirkecsíkok
» Szalonnás karfiol » Fokhagymás Röfihús » Hagymás kacsamáj » Fokhagymás masni
» Medvehagymás tojáskrém » Szalonnás sertésmáj » Sajtos-medvehagymás tészta » Hagymás tejfölös nokedli
» Gombás-hagymás lepény » Fokhagymás házi sajt » Hagymás-sajtos pirítós » Szalonnás-pórés spagetti


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.