Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás, szalonnás röszti recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg héjába főtt burgonya,
3 evőkanál olvasztott vaj,
2 evőkanál tej,
10 dkg sovány füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
csipet só

Elkészítés:
A burgonyát durvára reszeljük, a sóval jól elkeverjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és az apró kockára vágott szalonnát. Két evőkanál vajat egy serpenyőben addig forrósítunk, amíg enyhén füstölni kezd. Beletesszük a burgonyát, lelapítjuk, rácsepegtetjük a tejet, és egy nehéz fedőt teszünk rá. Amikor sisteregni kezd, megfordítjuk, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, és a másik felét is megsütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás rántott cukkini » Szalonnás göngyölt zöldbab » fokhagymás sült karaj » Fokhagymás halfilé
» Újhagymás szendvicskrém » "Hagymás pizza" » Fokhagymás rakott penne » Újhagymás tonhal pogácsa
» Hagymás sonkasaláta » Szalonnás karfiol » Fokhagymás répasaláta » Újhagymás tonhalkrém
» Medvehagymás pesto » Sonkás-hagymás szelet » Sonkás-fokhagymás tészta » Foghagymás rántott krumpli


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.