Tutireceptek.hu fejléc

Halas imbisz recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 nagy szelet tengeri halfilé
1 erőleves kocka
4 púpos evőkanál zselatin
6 evőkanál majonézes franciasaláta
1 db karikára vágott főtt tojás
1 késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:
7 dl vizet felforralunk az erőleves kockával, késhegynyi őrölt borssal és beletesszük a nagyobb kockákra vágott halszeletet. 5 percig főzzük, szűrőlapáttal tányérra szedjük, kihűtjük.
A hideg léből 2 decit csészébe öntünk, megáztatjuk benne a zselatint, majd a többi léhez adva körülbelül 40 perc főzési idő mellett fél literre elfőzzük, tüllön átszűrjük.
Egy tálkát hideg vízzel kiöblítünk, beleöntjük a zselatinos lé egyharmadát, hideg helyen megdermesztjük, ízlésesen elhelyezzük rajta a halat és a tojáskarikákat, - a zselatinos lé másik harmadával is az előzőek szerint járunk el (ráöntés, dermesztés), végül beterítjük a franciasalátával és megdermesztjük tetején a maradék aszpikos lét.
Salátalevéllel díszített tetszetős tálra borítva előételként vagy vacsoraételként tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt halas cukkini-tál » Olcsó tonhalas paella » Halászlé » Tonhalas makarónisaláta
» Zödséges-tonhalas omlett » Tonhalas spagóca » Tonhalas sajtkrémes krém » Halas rizottó 2
» Halászlé Ricsi módra » Bajai halászlé » Halászlé másképp » Tonhalas wrap
» Tonhalas melegszendvics » Balatoni halászlé 1. » Halas szendvicskrém » Tonhalas tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.