Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Halas imbisz recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 nagy szelet tengeri halfilé
1 erőleves kocka
4 púpos evőkanál zselatin
6 evőkanál majonézes franciasaláta
1 db karikára vágott főtt tojás
1 késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:
7 dl vizet felforralunk az erőleves kockával, késhegynyi őrölt borssal és beletesszük a nagyobb kockákra vágott halszeletet. 5 percig főzzük, szűrőlapáttal tányérra szedjük, kihűtjük.
A hideg léből 2 decit csészébe öntünk, megáztatjuk benne a zselatint, majd a többi léhez adva körülbelül 40 perc főzési idő mellett fél literre elfőzzük, tüllön átszűrjük.
Egy tálkát hideg vízzel kiöblítünk, beleöntjük a zselatinos lé egyharmadát, hideg helyen megdermesztjük, ízlésesen elhelyezzük rajta a halat és a tojáskarikákat, - a zselatinos lé másik harmadával is az előzőek szerint járunk el (ráöntés, dermesztés), végül beterítjük a franciasalátával és megdermesztjük tetején a maradék aszpikos lét.
Salátalevéllel díszített tetszetős tálra borítva előételként vagy vacsoraételként tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halas penne » Narancsos Tonhalas Salata » Tonhalas kagylótészta » Fajszi halászlé
» Tonhalas penne » Tonhalas tésztasaláta » Avokados-tonhalas tortilla » Füstölt halas cukkini-tál
» Olasz tonhalas tészta » Halas puffancs » Tonhalas rizssaláta » Halas csusza
» Tonhalas tészta másképpen » Halászlé (bajai módon) » Pontyhalászlé » Babos-tonhalas tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.