Tutireceptek.hu fejléc

Halas pite recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Tésztához valók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
pici cukor az élesztőhöz
1 teáskanál só
1 evőkanál tejföl
1 db tojás
kb 2 dl tej

Töltelék:
1 kg halfilé vagy maradék hal,esetleg
halászléből kimaradt passzirmány
halas fűszer keverék
kapor
besamel mártás
olaj

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A halfilét felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy kicsit hagyjuk állni, majd a serpenyőben kevés olajon megsütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a besamell mártást, majd amikor megsült a hal ráöntjük és összeforraljuk vele.

A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre tesszük a tölteléket, majd a tetejét befedjük tésztával. Megkenjük tojással, majd 220 fokon fél óráig sütjük. Kihűlés után lehet szeletelni.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halas spagetti » Olcsó tonhalas paella » Tonhalas szendvicstorta » Halas csusza
» Halászlé » Halas grillnyársak » Fajszi halászlé » Gyors tonhalas spagetti
» Halas imbisz » Tonhalas makarónisaláta » Halászlé egyszerüen » Korhely halászlé pontyból
» Halászlé Ricsi módra » Tonhalas spagetti » Füstölt halas cukkini-tál » Tonhalas vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.