Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Halas pite recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Tésztához valók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
pici cukor az élesztőhöz
1 teáskanál só
1 evőkanál tejföl
1 db tojás
kb 2 dl tej

Töltelék:
1 kg halfilé vagy maradék hal,esetleg
halászléből kimaradt passzirmány
halas fűszer keverék
kapor
besamel mártás
olaj

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A halfilét felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy kicsit hagyjuk állni, majd a serpenyőben kevés olajon megsütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a besamell mártást, majd amikor megsült a hal ráöntjük és összeforraljuk vele.

A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre tesszük a tölteléket, majd a tetejét befedjük tésztával. Megkenjük tojással, majd 220 fokon fél óráig sütjük. Kihűlés után lehet szeletelni.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pezsgős-tonhalas spagetti » Halászlé egyszerüen » Murai halászlé » Halas rizottó
» Tonhalas rizssaláta » Tonhalas penne » Füstölt halas cukkini-tál » Babos-tonhalas tészta
» Tonhalas szendvics » Tonhalas makarónisaláta » Tonhalas focaccia » Tonhalas tésztasaláta 2
» Tonhalas sajtkrémes krém » Halas csusza » Tonhalas melegszendvics » Zödséges-tonhalas omlett


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.