Tutireceptek.hu fejléc

Fogasfilé bakonyi módra recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
fogasfilé
vöröshagyma
csiperkegomba
vaj
tejföl
tejszín
asztali fehérbor
csemege zöldpaprika
petrezselyemzöld

pirospaprika
liszt

Elkészítés:
A fogasfilét hideg vízben alaposan mosd meg, majd tiszta ruhával szárítsd le, vágj belőle egyenlő szeleteket, sózd be, majd vajjal kikent tepsibe helyezd egymás mellé.
Önts rá fehérbort, majd tedd a hűtőbe. Hevíts vajat, pirítsd meg benne a finomra vágott vöröshagymát, szórd meg pirospaprikával, engedd fel halalaplével, sózd meg, és forrald be. Add hozzá a kockára vágott csiperkegombát és a csemege zöldpaprikát, és fedő alatt párold puhára. A tejfölt, lisztet és tejszínt habverővel keverd simára, és sűrítsd be vele a paprikás gombamártást. A mártást jól forrald ki, adj hozzá kevés darabolt vajat, és tedd félre. A fogasszeleteket sütőben 20-25 perc alatt párold készre. A halakat helyezd halastálra, és vond be a paprikás gombamártással.

Tanácsok:
A tetejét díszítsd tejföllel és finomra vágott petrzselyemzölddel. Köretnek adj mellé vajas burgonyát vagy galuskát.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: sziszibabuka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke Dubary módra » Ravioli (kínai módra) » Tök japán módra (Nimono) » Chilis bab Shephard módra
» Töltött hal Karcsi módra » Bakonyi betyárgombóc » Csirke torta Kati módra » Tiramisu Judy módra
» Rakott tészta Ani módra » Csirkecomb pékné módra » Rántott ponty hawaii módra » Pulykamell Dubary módra
» Csirkemell pizzasütő módra » Spagetti szénégető módra » Gombaleves Juca módra » Friss kolbász bajor módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.