Tutireceptek.hu fejléc

Máj brassói módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50-70 dkg csirke vagy pulykamáj
8 dkg füstöltszalonna
6 gerezd fokhagyma
1/2 kisdobozos paradicsompüré
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 mokkáskanál majoranna

csapott evőkanál liszt
4 személyre sültburgonya

Elkészítés:
A májat,miután az inakat és a hártyákat eltávolítottuk 2 cm-es darabokra vágjuk.
A szalonnát vékonyra felcsíkozzuk,nagyobb serpenyőbe 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.A májat a szalonnára dobjuk és kevergetve 6-8 percig pirítjuk.Közben a zúzott fokhagymát,a paradicsompürét,a borsot,és a majorannát is hozzáadjuk.Kb 1 kiskanál sóval ízesítjük.
Ha kész,lisztel meghintjük,1 percig pirítjuk és kb 1,5 dl vízzel felöntjük.Kevergetve rövid idejig forraljuk,hogy a szaftja épp besűrűsödjön.
Majd a melegen tartott sültburgonyával összekeverjük,és tálaljuk.

Tanácsok:
Aki nem szereti a majorannát,az egyszerűen csak hagyja ki belőle.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplifőzelék Malbe módra » Rácsos linzer Ági módra » Rakott tészta Ani módra » Hátszín Eszterházi módra
» Palócleves Gundel módra » Linzer ZsuPsy módra » Diós lepény Ági módra » Zsermák Emyke modra
» Spanyol módra sült homár » Rizs thai módra » Saláta Andi módra » Keksztorta Mamóca módra
» Tészta "csaknehusi" módra » Rakott csirke olasz módra » Almás pite/ sas módra » Töltött pulyka Éva módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.