Tutireceptek.hu fejléc

Máj brassói módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50-70 dkg csirke vagy pulykamáj
8 dkg füstöltszalonna
6 gerezd fokhagyma
1/2 kisdobozos paradicsompüré
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 mokkáskanál majoranna

csapott evőkanál liszt
4 személyre sültburgonya

Elkészítés:
A májat,miután az inakat és a hártyákat eltávolítottuk 2 cm-es darabokra vágjuk.
A szalonnát vékonyra felcsíkozzuk,nagyobb serpenyőbe 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.A májat a szalonnára dobjuk és kevergetve 6-8 percig pirítjuk.Közben a zúzott fokhagymát,a paradicsompürét,a borsot,és a majorannát is hozzáadjuk.Kb 1 kiskanál sóval ízesítjük.
Ha kész,lisztel meghintjük,1 percig pirítjuk és kb 1,5 dl vízzel felöntjük.Kevergetve rövid idejig forraljuk,hogy a szaftja épp besűrűsödjön.
Majd a melegen tartott sültburgonyával összekeverjük,és tálaljuk.

Tanácsok:
Aki nem szereti a majorannát,az egyszerűen csak hagyja ki belőle.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhatokány burgundi módra » Csirke Sztroganoff módra » Kacsa Cabernet módra » Tepsis tarja b-anya módra
» Borjújava dubarry-módra » Sertésborda Paksa módra » Sertésborda mandarin módra » Dinsztelt máj anyu módra
» Pulykamell Dubary módra » Pálcikás sült Maresz módra » Túrós tekercs Ági módra » Pulykasült gregorian módra
» Hagymás hús kínai módra » Csirkemell pizzasütő módra » Burgonya Pékné módra » Csirkemell Mérő módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.