Tutireceptek.hu fejléc

Krémes sárgadinnyeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
• 1 érett sárgadinnye
• 15 dkg cukor
• 10 dkg vaj
• 1-1 kiskanál őrölt szegfűszeg és fahéj
• fél kiskanál őrölt gyömbér
• fél kiskanál őrölt kardamom
• 4 dl habtejszín
• 2 dl tej

Elkészítés:
Vágj félbe egy sárgadinnyét, távolítsd el a magokat, és kapargasd ki a belsejét. A dinnye húsát aprítsd fel kockákra, és a saját levében párold puhára. Önts hozzá egy pohár tejszínt, és hagyd teljesen kihűlni, majd turmixold össze. Ezután add hozzá a cukrot, a vajat, a szegfűszeget és a kardamomot. Végül mehet hozzá a tej és a megmaradt tejszín is, majd még egyszer alaposan keverd össze az egészet. Tálald jól behűtve, csipetnyi fahéjjal megszórva.

Tanácsok:
pirított mandulaforgáccsal, jéghideg vaníliafagylalttal vagy tejszínhabrózsával is szervírozhatod.

Nemcsak finom, egészséges is: a sárgadinnyének magas az A- és C-vitamin-, illetve béta-karotin-tartalma


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás krémes » Édes-krémes kocka » Diós krémes retro » Csokis mézes krémes
» Túrókrémes alma » Krémes gyümölcsleves » Epres túrókrémes torta » Hartyáni krémes
» Sajtkrémes vadkacsamell » Gyömbéres sárgadinnyeleves » Narancskrémes tekercs » Túrókrémes pite
» Almás krémes Emyke módjára » Tejszínes krémes » Sajtkrémes sülthal filé » Szalagárés krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.