Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg őszibarackleves mandulás túrófánkkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg őszibarack,
30 dkg porcukor,
5 dl száraz fehérbor,
2 db citrom,
TÉSZTA:
10 dkg túró,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
10 dkg őrölt mandula,
2 db tojás.

Elkészítés:
Az őszibarackot megtisztítjuk, felét apró kockákra vágjuk, a másik felét szitán áttörjük és hozzáadjuk a fehérborhoz. A kockára vágott őszibarackra porcukrot szórunk, a citromlével meglocsoljuk, ráöntjük a bort, hűtjük.
A túróból, vajból, lisztből és az őrölt mandulából tojással tésztát gyúrunk. Apró pogácsákat szaggatunk és megsütjük. Tálaláskor az előhűtött csészékbe mert leves tetejére tesszük a tésztákat.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: sz.andi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás csokifelfújt » Hideg eperleves 2. » Mandulás pogácsa » Csokoládés mandulás keksz
» Cseresznyés-mandulás pite » Hideg csokoládéöntet » Manduláskrém » Mandulás gyümölcssaláta
» Vendégváró hidegtál » Padlizsánleves hidegen » Mandulás datolyatorta » Mandulás-Almás Lepény
» Hideg kutya Emyke modra » Mandulás madeleine » Tejszines őszibarackleves » Hideg gyümölcs turmix


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.