Tutireceptek.hu fejléc

Hideg őszibarackleves mandulás túrófánkkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg őszibarack,
30 dkg porcukor,
5 dl száraz fehérbor,
2 db citrom,
TÉSZTA:
10 dkg túró,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
10 dkg őrölt mandula,
2 db tojás.

Elkészítés:
Az őszibarackot megtisztítjuk, felét apró kockákra vágjuk, a másik felét szitán áttörjük és hozzáadjuk a fehérborhoz. A kockára vágott őszibarackra porcukrot szórunk, a citromlével meglocsoljuk, ráöntjük a bort, hűtjük.
A túróból, vajból, lisztből és az őrölt mandulából tojással tésztát gyúrunk. Apró pogácsákat szaggatunk és megsütjük. Tálaláskor az előhűtött csészékbe mert leves tetejére tesszük a tésztákat.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: sz.andi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres habos metélt hidegen » Hideg grízfelfújt » Mandulás kuglóf » Cseresznyés-mandulás pite
» Hideg sárgadinnye leves » Mandulás tejleves » Hideg szederleves » Hideg tésztasaláta
» Mandulás kekszes » Hideg krémesem » Hideg citromos szelet » Kókuszos hideg kutya
» Hideg szilvapuding » Citromos mandulás hal » Hideg túrós » Tejfolos hidegtorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.