Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sárgarépasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3-5 sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
2-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Ezt a salátát hideg előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatjuk. Elkészítéséhez mindenképpen friss petrezselymet használjunk.

Félcentis darabokra aprítjuk a tisztított sárgarépát. Forró, lobogó sós vízbe tesszük, majd két-három perc múlva kiszedjük, és lecsöpögtetjük.

Lereszeljük a fokhagymát, fölaprítjuk a petrezselymet, és mindkettőt az olajhoz keverjük.

A sárgarépához keverjük az olajos szószt. Tálalásig a hűtőben tároljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» SUBA (orosz hidegtál) » Hideg krumplileves » Hideg krémes » Hideg szederleves
» Hideg paradicsomleves » Hideg eperkrémleves » Hideg őszi zöldségleves » Hideg hústál
» Málnakrémleves hidegen » Hideg Uborkakrémleves » Hideg krémleves » Hideg krémpuncs
» Diós sárgarépasaláta » Hideg zöld leves » Forró eper hideg pezsgőben » Hideg töltött saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.