Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sárgarépasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3-5 sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
2-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Ezt a salátát hideg előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatjuk. Elkészítéséhez mindenképpen friss petrezselymet használjunk.

Félcentis darabokra aprítjuk a tisztított sárgarépát. Forró, lobogó sós vízbe tesszük, majd két-három perc múlva kiszedjük, és lecsöpögtetjük.

Lereszeljük a fokhagymát, fölaprítjuk a petrezselymet, és mindkettőt az olajhoz keverjük.

A sárgarépához keverjük az olajos szószt. Tálalásig a hűtőben tároljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg zöldségkrémleves » Hideg rebarbaraleves » Öszibarack leves hidegen » Hideg szilvakrémleves
» Diós sárgarépasaláta » Málnakrémleves hidegen » Hideg joghurtleves » Hideg szederleves
» Hideg eperhab » Sárgarépasaláta » Hidegen kelesztett lángos » Forrócsoki - hideg napokra
» Hideg tokaji borkrémleves » Hideg epres rétestorta » Padlizsánleves hidegen » Kókuszos hideg kutya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.