Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hideg krémleves
Hozzávalók 4 személyre:
# 40 dkg eper
# 2 evőkanál porcukor
# 1 evőkanál citromlé
# 3 dl tejszín
# 1 tasak vaníliás cukor
# 4 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés:
Előkészítés: Az epret megmossuk, szárazra törölgetjük, 4 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, legyezőszerűen bevagdossuk, a többit kicsumázzuk, nagyjából felaprózzuk, meghintjük a porcukorral és a citromlével.
Elkészítés: Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt a vaníliás cukorral, csillagbetétes nyomózsákba szedjük. Az eperhez adjuk a maradék 2 dl tejszínt és a fagylaltot, botmixerrel éppen csak összeturmixoljuk. Erőleveses csészékbe szedjük, tetejükre dundi habrózsákat nyomunk, 1-1 szem eperlegyezővel és citromfű- vagy mentalevélkékkel díszíthetjük.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg-meggyleves » Hideg zöldbableves » Vegyes gyümölcskrémleves » Hideg kapros uborkaleves
» Cukkinikrémleves » Sajtkrémleves egyszerűen » Sütőtök krémleves. » Diós szárnyas-krémleves
» Sütőtökkrémleves sajttal » Sárgarépás babkrémleves » Hidegkutya » Újhagymakrémleves
» Hideg sárgadinnyeleves » Brokkoli krémleves gyorsan » Kapros céklakrémleves » Tejszínes lencsekrémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.