Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hideg krémleves
Hozzávalók 4 személyre:
# 40 dkg eper
# 2 evőkanál porcukor
# 1 evőkanál citromlé
# 3 dl tejszín
# 1 tasak vaníliás cukor
# 4 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés:
Előkészítés: Az epret megmossuk, szárazra törölgetjük, 4 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, legyezőszerűen bevagdossuk, a többit kicsumázzuk, nagyjából felaprózzuk, meghintjük a porcukorral és a citromlével.
Elkészítés: Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt a vaníliás cukorral, csillagbetétes nyomózsákba szedjük. Az eperhez adjuk a maradék 2 dl tejszínt és a fagylaltot, botmixerrel éppen csak összeturmixoljuk. Erőleveses csészékbe szedjük, tetejükre dundi habrózsákat nyomunk, 1-1 szem eperlegyezővel és citromfű- vagy mentalevélkékkel díszíthetjük.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg Uborkakrémleves » Karácsonyi borkrémleves » Kukorica-krémleves (vegan) » Hideg céklaleves
» Sajtos zöldségkrémleves » Öszibarack leves hidegen » Update brokkoli krémleves » Padlizsánkrémleves májjal
» Hideg túrótorta » Hideg cukkini krémleves » Hideg málnás rétes » Egyszerű hidegtál
» Hideg eperhab » Sajtos brokkoli krémleves » Sütőtök krémleves Zoli mód » Krémleves sütőtökből


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.