Tutireceptek.hu fejléc

Vadas, marha húsból recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhahús,(fehérpecsenye vagy rostélyos)
6-8 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
2 fej vöröshagyma
1 teáskanál egész feketebors
1 teáskanál borókabogyó
1 evőkanál mustár
1-2 babérlevél
2-3 evőkanál tejföl
5 dkg füstölt szalonna
kb:1 evőkanál cukor
olaj


Elkészítés:
A húst felvágjuk 1.1,5 cm vastagságu szeletekre.A húsra egy kevés olajon pár perc alatt kérget sütünk.Közbe a répákat felkarikázzuk,a hagymát finomra,a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.Egy pecsenyesütő edénybe rakjuk a szeleteket,és ráhalmozzuk a répa,hagyma borókabogyó,bors mustár, szalonna,babérlevél keverékét.Takarék lángon(egy kis víz hozzáadásával),kb.másfél órán át sütjük.Mikor a hús megpuhult,kiszedjük egy tálba,majd a fennmaradó zöldséges ragut botmixerrel pürésítjük.Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot,ráöntjük az összeturmixolt zöldségeket és a 2-3 ek.tejfölt,majd összeforraljuk az egészet. Tányérra szedünk 4-5 evőkanálnyi szószt,rárakjuk a hússzeleteket,és zsemlegombóccal tálaljuk.

Tanácsok:
Makaróni tésztával is finom.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: vica009


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis vadas csirkemell » Marhatokány burgundi módra » Főtt marhahús zöldkörettel » Vadas
» Marhagulyás paleosítva » Szegedi marhagulyás » Csirke vadasan » Vadászital
» Marhapörkölt Gundel módra » Vadas leves gazdagon » Csirke vadász módra » Vadas húsgombóc
» Diétás vadas csirke » Tokány 3 féle húsból » Gomba vadasan » Sörös marha vagy disznó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.