Tutireceptek.hu fejléc

Vadas, marha húsból recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhahús,(fehérpecsenye vagy rostélyos)
6-8 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
2 fej vöröshagyma
1 teáskanál egész feketebors
1 teáskanál borókabogyó
1 evőkanál mustár
1-2 babérlevél
2-3 evőkanál tejföl
5 dkg füstölt szalonna
kb:1 evőkanál cukor
olaj


Elkészítés:
A húst felvágjuk 1.1,5 cm vastagságu szeletekre.A húsra egy kevés olajon pár perc alatt kérget sütünk.Közbe a répákat felkarikázzuk,a hagymát finomra,a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.Egy pecsenyesütő edénybe rakjuk a szeleteket,és ráhalmozzuk a répa,hagyma borókabogyó,bors mustár, szalonna,babérlevél keverékét.Takarék lángon(egy kis víz hozzáadásával),kb.másfél órán át sütjük.Mikor a hús megpuhult,kiszedjük egy tálba,majd a fennmaradó zöldséges ragut botmixerrel pürésítjük.Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot,ráöntjük az összeturmixolt zöldségeket és a 2-3 ek.tejfölt,majd összeforraljuk az egészet. Tányérra szedünk 4-5 evőkanálnyi szószt,rárakjuk a hússzeleteket,és zsemlegombóccal tálaljuk.

Tanácsok:
Makaróni tésztával is finom.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: vica009


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke vadasan » Pikáns marhaszelet » Vadász nokedli » Vajpuha marhaszelet
» Marhahúsos fasírtpogácsa » Marha farok leves » Hamis vadas mártás » Párolt marha sütőtökkel
» Libacomb vadasan » Uborkás marhahús tásztával » Angol marhahátszín szelet » Vadas kacsazúza
» Burgundi marha » Hamis vadas csirkemell » Borsos tokány marhahússal » Marhapörkölt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.