Tutireceptek.hu fejléc

Húsos-gombás kagylótészta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg kagylótészta
30 dkg főtt csirkehús
20 dkg gomba
15 dkg mirelit zöldborsó
vaj
10 dkg reszelt Parmezán
1 ek. zsemlemorzsa
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej

őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük.
A csirkehúst kockákra vágjuk. A gombát vastagra szeleteljük. Kevés vajon a zöldborsóval együtt megpároljuk. Az 5 dkg vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, sűrűre főzzük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.
Belekeverjük a reszelt sajtot, egy evőkanálnyi kivételével. A tésztához keverjük a csirkehúst, a zöldségeket és a sajtos mártást.
Keverjük össze a meghagyott 1 evőkanálnyi reszelt Parmezánt és a zsemlemorzsát. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a sajtos zsemlemorzsával. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos-gombás cserépedény » Töltött kagylótészták » Töltött kagylótészta » Cukkinis kagylótészta
» Tonhalas kagylótészta » Lencseragu » Sonkás-gombás Tortilla » Hamis paprikás krumpli
» Mortadella-tekercs » Spárgaragu » Zöldséges kuszkusz » Jénai tálban sült bab
» Szögedi tarhonyáskrumpli » Grilltál » Rakott húsos rizs » Csilis pulyka kukoricával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.