Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szoljanka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg fejes káposzta
25 dkg gomba
10 dkg savanyú uborka
5 dkg paradicsompüré
2 dl tejföl
10 dkg vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 dkg zsemlemorzsa
1 db babérlevél
édesítőszer


Elkészítés:
A legyalult káposztát megsózzuk, és az olajon a felszeletelt hagymával együtt megpároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzátesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, pár csepp édesítőszert.

A szeletekre vágott gombát megfőzzük. Amikor az kész, hozzákeverjük az apróra vágott uborkát.

Egy tűzálló tálba beletesszük a káposztakeverék felét, ráöntjük a gombát, betakarjuk a káposzta másik felével. A tetejét megtejfölözzük, zsemlemorzsával meghintjük, és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárga és gombasaláta » Gombás kukoricás ragu » Citromos, gombás csirke » Gombás vaddisznóragu
» Gombás-sonkás csirkemell » Gombás sárgaborsóleves » Gombás-húsos tortilla » Gombás csirke másképpen
» Gombás aprólékleves » Gombás sonkatekercs » Gombás húscipó » Halszoljánka serpenyőben
» Gombás rizottó (Nők lapja) » Gombás cannelloni » Tojásos-gombás krumpli » Gombás hablepény


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.