Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kifőtthús karfiollal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
levesben főtt bármilyen maradék főtt hús
1 db tejben áztatott zsemle
2 db tojás
1,5 kg karfiol
10 dkg vaj
3 dl tejföl
kenyérmorzsa

Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük.
Közben az egyik tojást is megfőzzük, majd a főtt hússal együtt ledaráljuk, majd hozzátesszük a nyers tojást, a zsemlét, ízlés szerint sózva és kevés tejföllel eldolgozzuk.
A puhára főtt karfiolt egy vastagon kivajazott, előzőleg vajon megpirított morzsával megszórt edénybe szórjuk, rá a húsos massza, ismét karfiol.
A tetejét is megszórjuk pirított morzsával, rácsurgatjuk a maradék tejfölt,amit 2 dl karfiol főzőlevével hígítottunk.
5 dkg vajat a tetejére kockázunk és sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gomba karfiollal » Sertésborda karfiollal » Karfiollal rakott burgonya » Sült köles karfiollal
» Hurka káposztával » Spenótos rakott tészta » Sonkás-sajtos kifli » Makarónis pulykasaláta
» Karfiolos puffancs » Bácskai rizseshús » Csirkés-bulgur » Káposztás hús
» Babos-zöldséges pulykacomb » Csirkemell zöldségekkel » Színes omlett » Sonkás-salátás tortilla


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.