Tutireceptek.hu fejléc

Húsos palacsinta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
a palacsintához 1 tojás, 10-12 dkg korpás liszt, 3 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors; a töltelékhez 20 dkg (bármilyen fajta) darált hús, 5 dkg zabpehely, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál sûrû tejföl.

Elkészítés:
A tojást habosra verem, majd felváltva keverem hozzá a tejet a korpás liszttel és a szódavízzel. Ezután hozzáadom a zabpelyhet és a darált húst. Sóval és borssal fûszerezem. (A masszának a szokásos palacsintatésztánál kissé sûrûbbnek kell lennie.) Ezután az olajat is hozzákeverem, majd teflonserpenyõben palacsintákat sütök belõle. Kerek tûzálló tálba teszek egy-egy palacsintát, s a közöket megkenem sajtos tejföllel, ezután a sütõben átforrósítom. Cikkekre vágva, salátával tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-krémes palacsinta » Gombás palacsinta/tészta » Húsos krumpli kazal » Ordás-kapros palacsinta
» Zöldborsós palacsinta » Rotschild-palacsinta » Húsos zöldségfasírt » Rakott húsos rizs
» Zserbós palacsinta » Palacsintás rétes » Húsos, gombás fasirt » Csirkemelles palacsinta
» Töltött húsos kifli » Almás palacsintalepény » Diétás amerikai palacsinta » Diós, habos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.