Tutireceptek.hu fejléc

Húsos palacsinta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
a palacsintához 1 tojás, 10-12 dkg korpás liszt, 3 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors; a töltelékhez 20 dkg (bármilyen fajta) darált hús, 5 dkg zabpehely, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál sûrû tejföl.

Elkészítés:
A tojást habosra verem, majd felváltva keverem hozzá a tejet a korpás liszttel és a szódavízzel. Ezután hozzáadom a zabpelyhet és a darált húst. Sóval és borssal fûszerezem. (A masszának a szokásos palacsintatésztánál kissé sûrûbbnek kell lennie.) Ezután az olajat is hozzákeverem, majd teflonserpenyõben palacsintákat sütök belõle. Kerek tûzálló tálba teszek egy-egy palacsintát, s a közöket megkenem sajtos tejföllel, ezután a sütõben átforrósítom. Cikkekre vágva, salátával tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi palacsinta » Rakott palacsinta » Bolognai palacsinta » Palacsinta (gluténmentes)
» Bakonyi húsos leves » Karamellkrémes palacsinta » Gyergyói palacsinta » Húsos burgonyás gomboc
» Fahéjas almapalacsinta1 » Parajos palacsinta » Palacsinta másként » Palacsinta alaprecept -
» Palacsinta (Update 1) » Húsos gombóc » Csipkés palacsinta » Gyümis palacsintakosárka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.