Tutireceptek.hu fejléc

Húsos krumpli kazal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
20 dkg sült vagy főtt hús,
1 fej vöröshagyma ,
1-1,5 dl húsleves,
vaj,
kevés olaj ,
1 kávéskanál liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
reszelt sajt,
só.

Elkészítés:
A meghámozott nyers krumplit tökgyalun, vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le (a levét csorgasd le), a húst vágd apróra, vagy daráld le, a hagymát leheletnyi olajon pirítsd
aranysárgára. Majd ezeket keverd össze alaposan, sózd, s simítsd egy kivajazott tűzálló tálba.
A tetejét hintsd meg a liszttel, locsold meg a húslevessel, szórd meg reszelt sajttal és zsemlemorzsával, majd tedd előmelegített sütőbe, s süsd, amíg a teteje meg nem pirul.
A tálalás előtt olvasztott vajjal is meglocsolhatod.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Antonia krumplisaláta » Kacsahúsos rizottó » Húsos káposztás palacsinta » Rakott krumpli Belga módra
» Csülkös krumplileves » Keralai sült krumpli » Feta-sajtos rakott krumpli » Krumplis csirke (bulgár)
» Gyors krumplis tészta » Hagymás-krumplis pogácsa » Csirkehúsos vitaminsaláta » Gombával rakott krumpli
» Syl rakott krumplija » Marhahúsos saláta » Krumpliágyon sült gomba » Őszibarack-krumpli-banán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.