| Húsos batyu receptEgytálételek Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 1 tojás 175 g tejföl 2,5 dkg élesztő kb 2,5 dl tej Töltelék: 50 dkg darált hús (lehet disznó és csirke) 1 db vöröshagyma pirospaprika napraforgó olaj ízesítők (pl. gulyáskrém) 2 kisebb sárgarépa sajt Sütéshez: kb. fél l napraforgó olaj Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a répát kb. fél cm-es kockákra. . Olajon megpirítjuk őket, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst is hozzáadjuk. Egy kis vizet öntünk rá. (kb. 1 dl) Főzzük, közben ízesítjük. (Bors,ételízesítő stb.) Ha elfőtte a vizet, és a hús is megfőtt, félretesszük hűlni. Elkészítjük a tésztát. Egy edénybe tesszük a lisztet, sót, a tojást és a tejfölt. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Dagasztjuk. Lángos tésztát kapunk. Esetleg tejet még kell hozzá rakni. Kelesztjük kb. fél órát. Ha megkelt, kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle. Megtöltjük a hússal, teszünk rá egy kis sajtot, félbehajtjuk, és forró olajban sütjük. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |