Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos batyu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
1 tojás
175 g tejföl
2,5 dkg élesztő
kb 2,5 dl tej

Töltelék:

50 dkg darált hús (lehet disznó és csirke)
1 db vöröshagyma
pirospaprika
napraforgó olaj
ízesítők (pl. gulyáskrém)
2 kisebb sárgarépa
sajt

Sütéshez:

kb. fél l napraforgó olaj

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a répát kb. fél cm-es kockákra.
. Olajon megpirítjuk őket, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst is hozzáadjuk. Egy kis vizet öntünk rá. (kb. 1 dl)
Főzzük, közben ízesítjük. (Bors,ételízesítő stb.)
Ha elfőtte a vizet, és a hús is megfőtt, félretesszük hűlni.
Elkészítjük a tésztát. Egy edénybe tesszük a lisztet, sót, a tojást és a tejfölt.
A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
Dagasztjuk. Lángos tésztát kapunk. Esetleg tejet még kell hozzá rakni.
Kelesztjük kb. fél órát.
Ha megkelt, kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle.
Megtöltjük a hússal, teszünk rá egy kis sajtot, félbehajtjuk, és forró olajban sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos zöldség jénaiban » Almás batyum » Gombás-Husos Fasirt » Húsos krumplitekercs
» Borjúhúsos-bableves » Krumplis-húsos egytál » Húsos rakott karalábé » Túrós batyu (Kata-féle)
» Sonkás-gombás batyu » Túrós batyu gyümölccsel » Húsos káposzta » Húsos palacsintatekercs
» Fantázia batyu » Füstölt húsos káposzta » Húsos lepény » Húsos rizsgombóc


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.