Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos muszaka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg padlizsán

50 dkg burgonya

50 dkg paradicsom

2 nagy fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

kb. 1 dl olaj

50 dkg darált hús (bárány vagy marha)

2 tojás

2 dl tejszín

15 dkg juhsajt

szerecsendió

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, a szárvégeket levágjuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A paradicsomot megmossuk, domború felén keresztirányban bevágjuk a héját. 1-2 percre forró vízbe merítjük, majd azonnal hideg vízbe, könnyedén lehántjuk a héját. Három paradicsomot felkarikázunk, a maradékot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a darált húst, 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzzük. A padlizsánszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. Forró olajban kisütjük, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kiolajozunk egy nem túl nagy tűzálló tálat, az aljára lerakjuk a burgonyakarikák és a padlizsán felét, rásimítjuk paradicsomos ragut, aztán a maradék padlizsán és burgonya következik, végül, kissé egymásra csúsztatva, a 3 felkarikázott paradicsom. A tejszínben elkeverjük a tojásokat belereszeljük a juhsajtot, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, a rakottasra öntjük, és a forró sütőben pirosra sütjük (40-45 perc).

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Theodora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos lángos » Hideg húsos töltött alma » Kacsahúsos penne » Húsos batyu
» Bugaci húsos palacsinta » Húsos krumpli kazal » Csirkehúsos torta » Marhahúsos kuszkusz
» Húsos burgonyás gomboc » Almás-húsos káposztatál » Húsos-gombás kagylótészta » Húsos rakott karalábé
» Husos tocsni » Húsos burgonyarétes » Galyasági apróhusos leves. » Húsos tészta osztrák módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.