Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos rakott kelbimbó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
1 zacskó gyorsrizs
fél dl olaj
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg darált hús

őrölt bors
3 cikk fokhagyma
zöldpetrezselyem
15 dkg sajt
1 paprika

olaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kelbimbót sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Ezután a forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és 1,5 dl vizet öntünk rá. Lassú tűzön megfőzzük. Közben kifőzzük a rizst. Végül a kelbimbót, a kész rizst és húsos ragut olajozott, zsemlemorzsázott tepsibe rétegezzük úgy, hogy a tetejére kelbimbó kerüljön, és megszórjuk az csíkokra vágott paprikával és a reszelt sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kockákra vágva, forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Tejföllel díszíthetjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-húsos nyárs » Rakott tészta gyümölcsel » Zsír nélküli rakott hús » Besameles rakott krumpli
» Rakott patiszon » Rakott zöldbab 1. » Húsos kifli » Sonkás rakott zöldbab
» Gombás rakott hús » Csirkehúsos rizottó » Gombás rakott tál sütőben » Dán rakott csirke
» Rakott krumpli kukoricával » Amszterdami húsos metélt » Gombás rakott tészta » Rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.