Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres-sajtos kelbimbó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg friss kelbimbó
pár csepp olívaolaj
reszelt trappista sajt
oregánó
bors

szezámmag
lenmag
saslikpálca

Elkészítés:
A kelbimbókat megmossuk, a végüket levágjuk, a külső leveleket leszedjük. Majd megszárítgatjuk őket, hogy jobban tapadjon a fűszeres-sajtos kabát.
Egy tiszta zacskóba vagy dobozba tesszük a kelbimbókat, és olívaolajat locsolunk rájuk.
Hozzáadjuk a fűszereket, egy marék reszelt sajtot, a lenmagot és a szezámmagot. Jól összerázzuk a zacskó tartalmát, hogy szépen beborítsa a kelbimbókat az olívaolajos keverék.
A sütőt előre bemelegítjük, egy tepsit kibélelünk alufóliával, és erre elhelyezzük a kelbimbókat.
Akár saslikpálcára is húzhatjuk őket, ez a művelet viszont elég nagy erőkifejtést igényel, mert a kelbimbót nem főzzük meg előre, viszont szépen mutatnak saslikpálcán.
Megsütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat, és forgassuk meg őket, mert könnyen leragadnak.
A sütőből kivéve, forrón tálaljuk a kelbimbót, ilyenkor még megszórhatjuk reszelt sajttal.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbó főzelék » Rakott kelbimbó » Kelbimbófőzelék » Rántott paprikás kelbimbó
» Juhtúrós kelbimbós sali » Sajttal sült kelbimbó » Kelbimbós egytálétel » Kelbimbó sülve
» Kelbimbóleves » Kelbimbó pármai módra » Tojásos kelbimbó » Csőben sült kelbimbó
» Fincsi kelbimbóleves » Májas kelbimbó tepsiben » Tejfölös-sajtos kelbimbó » Finom sajtos kelbimbó


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.