Tutireceptek.hu fejléc

Töltött padlizsán update 1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 db közepes padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
6 gerezd foghagyma
2 db nagy paradicsom
300 g gomba (nyers)
600 g darált hús (pulyka)
1 doboz 10%-os tejföl
2 dl tej
mozarella sajt
olivaolaj

bors

Elkészítés:
a padlizsánokat megmossuk, két végét levágjuk, majd félbe vágjuk őket, kanállal a magvas belső részt kikaparjuk, s félre rakjuk, megsózzuk (foghagymás sóval még finomabb.
elkészítjük a tölteléket:
a hagymát kevés olivaolajon megdinszteljük, a megtisztított, szeletelt gombát, hozzáadjuk, azt is megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, sót, borsot, zúzott foghagymát, illetve a kikanalazott apró kockára vágott padlizsán belsőt, nem kell teljesen készre sütni, mert még megy a sütőbe, de még előtte a tejföl-tej keveréket ráöntjük.
A padlizsánokat ezzel a keverékkel megtöltjük, a tetejére paradicsom szeleteket rakunk majd pedig 1-1 szelet mozarella sajtot.
Olajjal kikent sütő edényben kb 30-40 percig, a sajt pirulásáig sütjük.

Tanácsok:
aki szereti a héja is finomra sül, ehető, de szépen ki is lehet enni belőle :)

kép a naplóm 75-dik bejegyzésénél


A receptet beküldte: Newsy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Falusi töltött zsemle » Amerikai töltött csirke » Gombás töltött kifli » Töltött stefánia
» Csípős töltött burgonya » Töltött gomba "Vera módra" » Töltött káposzta Ági módra » Padlizsánleves hidegen
» Áfonyával töltött alma » Banánnal töltött jércemell » Galyasági töltött paprika » Töltött zsemle
» Joghurtos padlizsán saláta » Bajor töltött rostélyos » Csirkés töltött padlizsán » Töltött paradicsompaprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.