Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött padlizsán update 1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 db közepes padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
6 gerezd foghagyma
2 db nagy paradicsom
300 g gomba (nyers)
600 g darált hús (pulyka)
1 doboz 10%-os tejföl
2 dl tej
mozarella sajt
olivaolaj

bors

Elkészítés:
a padlizsánokat megmossuk, két végét levágjuk, majd félbe vágjuk őket, kanállal a magvas belső részt kikaparjuk, s félre rakjuk, megsózzuk (foghagymás sóval még finomabb.
elkészítjük a tölteléket:
a hagymát kevés olivaolajon megdinszteljük, a megtisztított, szeletelt gombát, hozzáadjuk, azt is megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, sót, borsot, zúzott foghagymát, illetve a kikanalazott apró kockára vágott padlizsán belsőt, nem kell teljesen készre sütni, mert még megy a sütőbe, de még előtte a tejföl-tej keveréket ráöntjük.
A padlizsánokat ezzel a keverékkel megtöltjük, a tetejére paradicsom szeleteket rakunk majd pedig 1-1 szelet mozarella sajtot.
Olajjal kikent sütő edényben kb 30-40 percig, a sajt pirulásáig sütjük.

Tanácsok:
aki szereti a héja is finomra sül, ehető, de szépen ki is lehet enni belőle :)

kép a naplóm 75-dik bejegyzésénél


A receptet beküldte: Newsy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg töltött sárgarépa » Gombás töltött csirke » Nokedli (Update 1) » Amerikai töltött csirke
» Gombócos töltött káposzta » Töltött padlizsán 2 » Juhtúrós töltött krumpli » Töltött fasírt
» Padlizsánkrém piritóssal » Padlizsán sajttal az igazi » Sonkás töltött tojás » Nyári töltött káposzta
» Töltött cukkíni egyszerűen » Töltött csirkecomb sajtal » Cukkini töltött » Töltött húsos kifli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.