Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házinyúl francia módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nyúlgerinc
2 nyúlcomb
5 dkg vaj
1 dl olívaolaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél, egy-egy csipet kakukkfű, rozmaring
bazsalikom, tárkony
5-6 evőkanál mustár
2-3 dl tejföl

Elkészítés:
A vajat és az olajat összemelegítjük, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevet, a kakukkfüvet és a rozmaringot hozzáadjuk, s 10 percig, lefedett edényben takaréklángon pároljuk. Beletesszük a két combot, a kb. 4 cm-es szeletekre szelt gerincet, és kevergetve 10 percig pirítjuk.
Lefedjük, majd sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük 180 fokon. Megszórjuk bazsalikommal, tárkonnyal, s újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe. Utána a mustárral összekeverjük, s még 10 percig rotyogtatjuk a sütőben alacsony hőfokon. Végül meglocsoljuk a tejföllel.

Ezt a különlegességet karfiolrizs körettel tálalhatjuk, de illik hozzá a zellerpüré is.

Tanácsok:
A sorrendre ügyelni kell, hogy a fűszerek íze jól érvényesüljön!

A családom körében hatalmas sikerem volt vele.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grízpuding DUKAN módra » Dinsztelt máj anyu módra » Borjújava dubarry-módra » Kakaós kalács észt módra
» Sertéskaraj pásztor módra » Paraszt lángos Erzsi módra » Pácolt hús Vicky módra » Gyümitorta Lívimodra
» Csirkemell Edit módra » Csirkemell lipcsei módra » Diós Csiga Andi módra » Kacsa Cabernet módra
» Marhatokány burgundi módra » Francia pirítós » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Tejszínes hús Kati módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.