Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házinyúl francia módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nyúlgerinc
2 nyúlcomb
5 dkg vaj
1 dl olívaolaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél, egy-egy csipet kakukkfű, rozmaring
bazsalikom, tárkony
5-6 evőkanál mustár
2-3 dl tejföl

Elkészítés:
A vajat és az olajat összemelegítjük, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevet, a kakukkfüvet és a rozmaringot hozzáadjuk, s 10 percig, lefedett edényben takaréklángon pároljuk. Beletesszük a két combot, a kb. 4 cm-es szeletekre szelt gerincet, és kevergetve 10 percig pirítjuk.
Lefedjük, majd sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük 180 fokon. Megszórjuk bazsalikommal, tárkonnyal, s újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe. Utána a mustárral összekeverjük, s még 10 percig rotyogtatjuk a sütőben alacsony hőfokon. Végül meglocsoljuk a tejföllel.

Ezt a különlegességet karfiolrizs körettel tálalhatjuk, de illik hozzá a zellerpüré is.

Tanácsok:
A sorrendre ügyelni kell, hogy a fűszerek íze jól érvényesüljön!

A családom körében hatalmas sikerem volt vele.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirogi/nagymamám módra/ » Kávélikőr brazil módra » Boros házinyúl » Nap és éj ÉNÉNÉN módra
» Dinsztelt máj anyu módra » Rizs parasztlány módra » Lúdláb Szelet Vicky módra! » Paraszt lángos Erzsi módra
» Kocsonya erdélyi módra » Csülök pékné módra » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Túrós pogi Ági módra
» Kása-másképp pisti-módra » Vendégváró manduli módra » Kedvenc szelet Ági módra » Töltött hal Karcsi módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.